Διακοπές στο… μέλλον!

Boom Team
Thu, 04/06/2020 - 16:17

«Νάξος, Σπέτσες, Μύκονος, Καραϊβική, St. Barts. Αυτοί οι προορισμοί είναι τόσο old-fashioned» θα σκέφτεστε το 2040. Ποιες θα είναι λοιπόν οι επιλογές των παιδιών σας στο μέλλον;

boom διακοπές στο μέλλον

Κρουαζιέρα στον αέρα

Το island hopping είναι must στις καλοκαιρινές διακοπές, σκεφτείτε όμως πόσο διαφορετικά θα είναι όταν οι στάσεις θα πραγματοποιούνται ανάμεσα στα σύννεφα. Η ιπτάμενη κρουαζιέρα θα γίνει η απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία και μέσα από αυτή τα παιδιά σας θα δουν τους προορισμούς από εντελώς διαφορετική σκοπιά – κυριολεκτικά. Το ιπτάμενο σκάφος θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και πολυτελές, θα διαθέτει ένα τεράστιο, ανοιχτό deck, πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών, πολύ πράσινο και φυσικά απεριόριστη θέα!

boom διακοπές στο μέλλον

Eco-νησιά που επιπλέουν

Οι κλιματικές αλλαγές μπορεί να απειλούν πολλά νησιά στον πλανήτη, όχι όμως τα τεχνητά νησιά τύπου Lilypad, όπου τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους το 2040. Τα νησιά αυτά θα είναι eco-friendly αφού θα είναι ενεργειακά αυτόνομα, ενώ θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και θα το μετατρέπουν σε οξυγόνο. Αυτή η πράσινη «όαση» θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 50.000 επισκέπτες, οι οποίοι αποκλείεται να νιώσουν ποτέ την πλήξη των διακοπών, γιατί τα νησιά θα μετακινούνται ελαφρώς καθώς επιπλέουν ανάλογα με το πού τα οδηγεί το ρεύμα του νερού!

boom διακοπές στο μέλλον

Υποθαλάσσια θέρετρα

Μπορεί τα πρώτα υποθαλάσσια ξενοδοχεία να εμφανίστηκαν το 2018 στο Ντουμπάι, τις Μαλδίβες και την Κίνα, όμως το 2040 τα παιδιά σας θα επισκέπτονται ολόκληρες υποθαλάσσιες περιοχές. Ο βυθός είναι γεμάτος εκπλήξεις και θησαυρούς, «αξιοθέατα» που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά. Σαν άλλοι Cousteau λοιπόν, θα ανακαλύψουν άγνωστες τοποθεσίες, θα «πιάνουν» το φαγητό τους εύκολα, θα περιπλανηθούν σε τεράστιες βιβλιοθήκες, θα απολαύσουν τις ανέσεις του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου τους αλλά και τη μαγική υποθαλάσσια ομορφιά. Και βέβαια, θα βιώνουν την απόλυτη ησυχία!

boom διακοπές στο μέλλον

Space Tourism

Μη σας φανεί περίεργο αν το 2040 το παιδί σας έχει πρόταση για δουλειά στο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, αν δυσκολευτεί να πάρει μια τόσο μεγάλη απόφαση, θα μπορεί έστω να το επισκεφθεί για τις διακοπές του. Η βόλτα στο φεγγάρι και η ξενάγηση στον Άρη θα είναι κάτι μοναδικό, η θέα από το δωμάτιό του θα βλέπει σε όλο τον Γαλαξία, θα κοιμάται ανάμεσα στα αστέρια, ενώ σίγουρα θα παρακολουθήσει από κοντά πολύ ενδιαφέροντα τουρνουά, όπως το low-gravity μπάσκετ. Plus: Δε θα έχει τον φόβο τού να μην παχύνει στις διακοπές – για όσο τουλάχιστον βρίσκεται εκεί!

boom διακοπές στο μέλλον

Digital Ξενοδοχείο

Αν από τώρα το παιδί σας δε λατρεύει την πολυκοσμία και ονειρεύεται την απόλυτη ησυχία, χωρίς να βλέπει κυριολεκτικά άνθρωπο, το 2040 θα μπορεί να επισκεφθεί ένα από τα digital ξενοδοχεία, που σίγουρα θα αποτελεί το τελευταίο trend. Από το check in μέχρι το check out, δε θα χρειαστεί να έρθει σε επαφή με κανέναν, αφού το ξενοδοχείο θα έχει υπερδιαδραστική λειτουργία. Φυσικά, δε θα χάσει τις ανέσεις, αφού, αν επιθυμεί για παράδειγμα να κάνει μασάζ, με το πάτημα ενός κουμπιού τα μαξιλάρια θα ξεκινούν το session, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα τον ξυπνούν το πρωί. Επίσης, δε θα αμελήσει το πρόγραμμα γυμναστικής του ούτε στις διακοπές, γιατί με τη βοήθεια ολογράμματος θα έχει στο δωμάτιό του τον γυμναστή του ή τον yoga instructor.

boom διακοπές στο μέλλον

VR Διακοπές

Το ξέρετε πως το 2040 το παιδί σας θα μπορεί να γυρίσει όλο τον κόσμο χωρίς να χρειαστεί να σηκωθεί από τον καναπέ του σπιτιού του; Αν δεν του το επιτρέπει η δουλειά του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δε θέλει να φύγει από το σπίτι του, τότε με τα ειδικά γυαλιά VR θα κάνει ηλιοθεραπεία νιώθοντας τη ζεστασιά του ήλιου, θα κολυμπάει στα δροσερά νερά της θάλασσας, θα γνωρίσει νέα μέρη, θα έχει την ευκαιρία να βγάλει αμέτρητες φωτογραφίες, και όλα αυτά έχοντας την απόλυτη αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί. Κρίμα που η τεχνολογία αυτή δεν είναι διαθέσιμη φέτος το καλοκαίρι.

boom διακοπές στο μέλλον

Boxaki: Ακόμα και αν στον Άρη κατασκευαστεί το πιο in θέρετρο του κόσμου, οι Κυκλάδες και όλα τα ελληνικά νησιά θα έχουν πάντα μια θέση στις top επιλογές των ταξιδιωτών!

 

«The future is always beginning now!» – Mark Strand