Γιατί είναι σημαντικό να αρχίσουν τα παιδιά να διαβάζουν από μικρά; | Ένα μήνυμα από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Εύα Ανυφαντή
Fri, 10/01/2020 - 19:41

Οι εκδόσεις Διόπτρα γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου πανηγυρικά, με προτάσεις βιβλίων και εκπτώσεις σε επιλεγμένους τίτλους. Τι σημαίνει όμως για εμάς παιδικό βιβλίο; Γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να αρχίσουν να διαβάζουν από μικρά; 

  • Κάθε βιβλίο είναι και ένας τρόπος να εξασκηθεί τα παιδιά στην καλλιέργεια των γνωστικών δεξιοτήτων. Προτού καν κλείσουν τους δώδεκα μήνες, έρχονται σε επαφή με τα πρώτα τους βιβλία αφής και χρωμάτων, που σκοπό έχουν να αναπτύξουν και να οξύνουν στις αισθήσεις τους.
  • Στη συνέχεια, όταν αρχίσουν να διαβάζουν μαζί με τους γονείς τα πρώτα τους παραμύθια, να βλέπουν εικόνες και να ακούνε ιστορίες, κάνουν τα πρώτα τους λογοτεχνικά βήματα. Μαθαίνουν για τις ανθρώπινες αξίες, τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα μέσα από όμορφες ιστορίες.
  • Μέσα από τα βιβλία δραστηριοτήτων και γνώσεων τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να μάθουν πληροφορίες για τον κόσμο, να ψάξουν απαντήσεις σε ερωτήσεις, να ακολουθήσουν λαβύρινθους και να γνωρίσουν τις ιστορίες σπουδαίων ανθρώπων.
  • Κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων, μπορούν να βελτιώσουν το λεξιλόγιο και τις γραμματικές γνώσεις τους, καθώς και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευφράδεια λόγου.

Για αυτόν τον λόγο, οι εκδόσεις Διόπτρα παρουσιάζουν 70 παιδικά βιβλία και σε αρκετούς τίτλους θα βρείτε μια έκπτωση έως και 40% για τους μικρούς αναγνώστες! Βιβλία δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης, βιβλία γνώσεων, εικονογραφημένες ιστορίες, περιπέτειες δράσης και μυστηρίου. H προσφορά θα διαρκέσει για όλο τον μήνα Απρίλιο.

Πολύχρωμες εικόνες, φανταστικοί ήρωες και απίθανες περιπέτειες μας περιμένουν!