Όλο και περισσότερες εταιρίες επιτρέπουν τους σκύλους στον χώρο εργασίας!

Boom Team
Tue, 11/02/2020 - 07:05
0 Comments

Σύσσωμη η ομάδα του BOOM επικροτεί τη νέα και διαρκώς ανερχόμενη τάση, που δείχνει πως όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι παίρνουν μαζί τον σκύλο τους στη δουλειά! Και μάλιστα, το «φαινόμενο» παρατηρείται κυρίως σε εταιρίες που ασχολούνται με νέες τεχνολογίες και στελεχώνονται από millennials.


boom σκύλος στη δουλειά

Η PetSmart, η Google, η  Amazon αλλά και η Ticketmaster είναι μερικές μόνο από τις πιο γνωστές pet friendly εταιρίες, ενώ υπάρχουν άλλες που προσφέρουν σε όλους τους εργαζομένους ειδική ασφάλεια για το αγαπημένο τους τετράποδο ή που προχωρούν στην υιοθεσία σκύλων.

Τα οφέλη του να δουλεύει κανείς παρέα με τον σκύλο του είναι αμέτρητα, εμείς όμως παραθέτουμε τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό…

  • Αποδεδειγμένα, η παρουσία σκύλου μειώνει τα επίπεδα στρες και αρτηριακής πίεσης.
  • Τα σκυλιά ενισχύουν την κοινωνική συναναστροφή μεταξύ των εργαζομένων και καθιστούν το περιβάλλον εργασίας περισσότερο φιλικό – Ποιος μπορεί να πει όχι στον πιο αγαπημένο τετράποδο φίλο που κουνάει την ουρά του και μόνο που σε βλεπει;
  • Σου θυμίζουν πως πρέπει να κάνεις διάλειμμα γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τα ταΐσεις άρα να φας κι εσύ!
  • Σου φτιάχνει η διάθεση και μόνο που βλέπεις αυτή τη γλυκιά φατσούλα.
  • Δεν είσαι ποτέ μόνος στα δύσκολα.

Ωστόσο, προτού «προσληφθεί» ένα χαριτωμένο τετράποδο, θα πρέπει να είναι σίγουρο πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν αλλεργίες, ενώ το ζωάκι θα πρέπει να έχει φιλική συμπεριφορά, να είναι εκπαιδευμένο και εμβολιασμένο.

Γιατί όλο και περισσότερες εταιρίες επιτρέπουν τους σκύλους στον χώρο εργασίας;

Boom plus

Μέχρι να υιοθετηθεί η τάση και από εταιρείες στην Ελλάδα, έχετε υπόψιν πως υπάρχει διεθνής μέρα «Take Your Dog to Work» που γιορτάζεται την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα του Πατέρα.

Από την Έλενα Χάλαρη

Με πληροφορίες από www.theconversation.com