Πότε ανοίγουν τα σχολεία, τι θα γίνει με τις πανελλαδικές & τι ισχύει για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Boom Team
Mon, 23/03/2020 - 12:27
0 Comments

Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Πιο συγκεκριμένα, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι τις 10 Απριλίου, ωστόσο τα δεδομένα επεξεργάζονται «κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή», ανέφερε η υπουργός.

Η υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα χαθεί ούτε το σχολικό ούτε το ακαδημαϊκό έτος, ενώ σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, παρέθεσε τα τρία σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την κάλυψη της διδακτικής ύλης και της αναπλήρωσης των χαμένων ωρών:

  • Επέκταση σχολικού έτους
  • Μείωση της ύλης
  • Μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα παράτασης της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων μέχρι και τα τέλη Μαΐου, η υπουργός δήλωσε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η υπουργός τόνισε ότι η διδασκαλία έχει τεθεί σε εφαρμογή τόσο στο επίπεδο της ασύγχρονης όσο και της σύγχρονης (απευθείας παράδοση) διδασκαλίας και πως σταδιακά επεκτείνεται η ένταξη όλων των σχολείων στο πρόγραμμα.

Για τις περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, προβλέπεται η σύνδεση με την ψηφιακή τάξη μέσω τηλεφώνου, ενώ μαθησιακό υλικό διατίθεται μέσα από πλατφόρμες του υπ. Παιδείας σε ασύγχρονο επίπεδο, δηλαδή οι μαθητές μπορούν να κάνουν χρήση του υλικού όποτε έχουν τη δυνατότητα.

Σε σχέση με τα ιδιωτικά σχολεία, η υπουργός δήλωσε πως οι λεπτομέρειες για τα δίδακτρα και την πληρωμή των εκπαιδευτικών αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και Εργασίας, αναμένεται ωστόσο να δοθεί ενίσχυση στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Πηγή: www.alfavita.gr