Ταξίδι στο Λονδίνο με παιδιά | 10 πράγματα να κάνετε οπωσδήποτε

Μυρτώ Κάζη
Wed, 20/11/2019 - 16:08

Ανεβαίνεις τη σκάλα στο Oxford Circus και ξαφνικά βρίσκεσαι στο πιο πολύβουο, busy και... parent-scary μέρος της Ευρώπης.

Στο κέντρο του Λονδίνου.

Εκεί που χιλιάδες κόσμου τρέχει να προλάβει τις δουλειές του, το tube, τις υποχρεώσεις, τον χρόνο. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες φορτωμένοι με βαριές σακούλες γεμάτες ψώνια προσπαθούν να στριμωχτούν ανάμεσά τους για να μπουν στο επόμενο μαγαζί ενώ τα κόκκινα διόροφα λεωφορεία οριακά σε πατάνε αν δεν βρίσκεσαι σε διάβαση ή αν ξεχάσεις στιγμιαία να κοιτάξεις από τη σωστή πλευρά του δρόμου.

Στα χέρια σου κρατάς σφιχτά τα χέρια των δύο παιδιών σου και ναι, τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί ένας μπαμπάς που συνάντησες στο μετρό λίγα λεπτά πριν είχε δέσει το παιδί του με... λουράκι σαν να ήταν σκυλί. Εκείνος σίγουρα δεν θα χάσει το παιδί του ενώ εσύ τρέμεις πως στα επόμενα δευτερόλεπτα θα χάσεις τον έλεγχο.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Το Λονδίνο είναι μία απίστευτα kids friendly ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αρκεί να ξέρεις πού να πας και κυρίως τι ώρα και ποια μέρα να επισκεφθείς το κάθε spot! 

 

10 πράγματα να κάνετε οπωσδήποτε!

1. London Eye | 40 λεπτά είναι αρκετά για να δείτε και να θαυμάσετε την πρωτεύουσα της Αγγλίας από ψηλά. Μιλήστε με τα παιδιά σας για τα πιο σπουδαία αξιοθέατα που μπορείτε να εντοπίσετε, κατατοπίστε τα στον χάρτη και εσείς κερδίστε λίγα λεπτά ξεκούρασης! 

 

2. Magical London: Harry Potter Guided Walking Tour | Συναντήστε τον ξεναγό σας στο Soho και ακολουθήστε τα βήματα του πιο διάσημου μικρού μάγου του πλανήτη! Το Tour διαρκεί 2,5 ώρες και η τιμή του ξεκινάει από τις 23 λίρες / άτομο.

 

3. National History Museum | Κατεβείτε στη στάση της αριστοκρατικής συνοικίας South Kensington και περιηγηθείτε στη γειτονιά των Μουσείων. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους καθώς θα σας ταξιδέψει στην κόσμο των δεινοσαύρων με εκθέματα και διαδραστικές τεχνικές ενώ θα σας μυήσει στην εξέλιξη του πλανήτη, των ορυκτών, των ζώων αλλά και των ανθρώπων! Δεν θα χορταίνετε να κοιτάτε τα εντυπωσιακά ομοιώματα και τα απολιθώματα των σκελετών και των αυγών των δεινοσαύρων ενώ οι περιοδικές εκθέσεις είναι must-visit!

 

4. Hyde Park | Είναι η απόλυτη ευκαιρία να κάνετε φανταστικές βόλτες στο κέντρο της πόλης. Επιλέξτε ποιο πάρκο είναι πιο κοντά σας και περπατήστε για μία δύο ώρες απολαμβάνοντας τη φύση, την απόλυτη ηρεμία, τα άλογα που θα σας προσπερνούν και τα σκιουράκια που ξεπηδούν από τα δέντρα! Μην ξεχάσετε να πάρετε βελανίδια για να τους ταΐσετε!

 

5. Lego Store | Βρίσκεται στο κέντρο της Leicester Square και σας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της Lego εκεί όπου όλα είναι δυνατά αρκεί να έχεις τα κατάλληλα τουβλάκια! Το συγκεκριμένο Lego Store είναι το πρώτο στον κόσμο που απέκτησε τη δυνατότητα για Lego Mosaic. Μπείτε στο photobooth με τα παιδιά σας, βγάλτε μια τέλεια φωτογραφία και πάρτε τα τουβλάκια για να φτιάξετε το δικό σας συλλεκτικό Lego Mosaic! Κοστίζει 100 λίρες και αξίζει πραγματικά! Ταυτόχρονα περιηγηθείτε στις τεράστιες κατασκευές όπως το βαγόνι του μετρό, το Big Ben, ο βρετανικός τηλεφωνικός θάλαμος και ο χάρτης του tube! 

 

6. Ben's Cookies | Θα τα βρείτε στην αρχή της Carnaby Street, στο Covent Garden αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της πόλης και ΠΡΕΠΕΙ να τα δοκιμάσετε! Διακοπές είστε, έστω ένα μπισκότο επιτρέπεται για να μην πω επιβάλλεται!

 

7. Science Museum | Ίσως το πιο interactive μουσείο που θα έχετε επισκεφθεί ποτέ και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο National History Museum στο South Kensington. Επισκεφθείτε τη Wonderlab, κάντε πειράματα και ξεκινήστε το ταξίδι στην ιστορία της επιστήμης από τον πρώτο χειροκίνητο αργαλειό για να φτάσετε στην εξερεύνηση του διαστήματος.

 

8. Theatre Night | Κανένα παιδί δεν θα μείνει ασυγκίνητο μπροστά στην θεατρική σκηνή της πόλης που ουσιαστικά γέννησε το θέατρο. Επιλέξτε να δείτε μία από τις κορυφαίες παραστάσεις για παιδιά (και γονείς) όπως το Lion King, η Mary Poppins και για λίγο μεγαλύτερα παιδιά το Sound of Music ή το Thriller Live.

 

9. Hop on - Hop off | Επιλέξτε να κάνετε μία δίωρη βόλτα της πόλης με τα θρυλικά double deckers και να δείτε την πόλη σφαιρικά, να αποκτήσετε συνολική είκονα και να βγάλετε φωτογραφίες τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Κατεβείτε όπου πιστεύετε ότι ενδιαφέρει τα παιδιά σας και κάντε hop on στην επόμενη στάση! Εσείς, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να καθίσετε επιτέλους σε μία καρέκλα και να ξεκουραστείτε! Η στιγμή που θα περνάτε την Tower Bridge θα είναι σίγουρα η πιο μαγική στιγμή του ταξιδιού σας!

 

10. British Museum | Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πάρα πολύ χρόνο στο συγκλονιστικό αυτό μουσείο γιατί έχετε μικρά παιδιά. Όμως δεν μπορεί να μην περάσετε από τον χώρο που βρίσκονται τα γλυπτά του Παρθενώνα και να μην κάνετε μία μικρή κουβέντα με τα παιδιά σας για το τι συνέβη και πόσο σημαντικό είναι να γυρίσουν πίσω στη θέση τους. Έτσι στην επόμενη επίσκεψή σας στην Ακρόπολη θα έχετε πολλά ακόμα να πείτε! Τέλος, κάντε κλικ εδώ για να δείτε ενδιαφέροντα family workshops που λαμβάνουν χώρα στο Μουσείο!

Γενικοί κανόνες:

1. Αν επιλέξετε να πάτε 4-5 ημέρες και αν είναι εφικτό αποφύγετε το Σαββατοκύριακο ή την περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι θα μειώσετε στο μισό τον κόσμο που θα συναντάτε σε κάθε σας βήμα!

2.Προγραμματίστε τα πάντα από την Ελλάδα. Κάντε online booking παντού και στήστε το πρόγραμμα day by day όπως το θέλετε για να αποφύγετε τις αδιανόητες ουρές.

3. Πάρτε αθλητικά παπούτσια για όλη την οικογένεια! Καλό το styling αλλά επειδή θα περατήσετε πολύ πάρτε κυρίως άνετα και καλά αθλητικά.

4. Προμηθευτείτε με απολυμαντικά χεριών, μαντηλάκια και υγρά για να αποφύγετε πιθανές ιώσεις που μεταφέρονται από τα μέσα μεταφοράς.

5. Δοκιμάστε διεθνείς κουζίνες χωρίς όμως να πάτε σε extreme ethnic γεύσεις που δεν θα αρέσουν ή ίσως και θα ενοχλήσουν τα παιδιά σας. Μία βόλτα για παράδειγμα στην China Town προσφέρει μία γεύση από Ασία! 

6. Πηγαίντε με τους ρυθμούς των παιδιών σας. Όταν κουράζονται σταματήστε, μην βάλετε πολλά to do μέσα σε μια μέρα και επιλέξτε να είστε γρήγοροι στις επισκέψεις σας σε αξιοθέατα! Δεν θέλουμε να γυρίσουν πίσω και να είναι εξαντλημένα και να μην θέλουν να ξαναταξιδέψουν! Θέλουμε να γυρίσουν ευτυχισμένα με το μυαλό τους γεμάτο νέες εικόνες και την καρδιά τους γεμάτη με νέα συναισθήματα!

Το Λονδίνο είναι τεράστιο και όσες φορές και αν το επισκεφθείς ποτέ δεν θα νιώσεις ότι το έχεις "κατακτήσει". Βάλτε πρόγραμμα και πάρτε απόφαση πως δεν μπορείτε να τα δείτε όλα! Όσο γράφω αισθάνομαι ότι άφησα απέξω πολλά ακόμα kids oriented αξιοθέατα, όπως το all time classic Madame Tissot, το Aquarium, μία βόλτα στο Covent Garden, το Zoo, το HMS Belfast που ξετρελαίνει τα αγόρια, το Μουσείο Μεταφορών και δεκάδες άλλα!

Και βέβαια το Λονδίνο μπορεί να είναι μαγικό όλο το χρόνο, όμως την περίοδο των Χριστουγέννων είναι στα "καλύτερά" του! Με τα παγοδρόμια να έχουν στηθεί έξω από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα, τα Christmas Markets και τις μυρωδιές των φρεσκοψημένων κάστανων το Λονδίνο τα Χριστούγεννα αποκτά μία ακόμα δόση λάμψης, πολυτέλειας και ζεστασιάς!

Καλά να περάσετε!