B.N.N.: Boom News Network… απ' όλο τον κόσμο που θα συζητηθούν!

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Fri, 20/09/2019 - 13:55

Τα BOOM νέα απ’ όλο τον κόσμο που αξίζει να συζητηθούν...

Αφρική | Μαλάουι

Απαγορεύονται διά νόμου οι γάμοι παιδιών! – Σεπτέμβριος 2018

Το 2012, το Μαλάουι καταλάμβανε την 8η θέση ανάμεσα στις 20 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικών γάμων, πράγμα που σήμαινε ότι περισσότερα από τα μισά κορίτσια κάτω των 18 ετών ήταν ήδη παντρεμένα. Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Τερέζα Καχινταμότο, αρχηγός της περιφέρειας Dedza του Μαλάουι, θέλοντας να αλλάξει τα δεδομένα, θέσπισε έναν νόμο για την πρόληψη των παιδικών γάμων. Η ίδια μέχρι τώρα έχει ακυρώσει περίπου 840 γάμους ανήλικων κοριτσιών, δίνοντας επίσης την εντολή να επιστρέψουν εκ νέου στο σχολείο.  

boom_news

Ευρώπη | Ιταλία

Χωρίς εμβόλιο δεν έχει σχολείο – Μάρτιος 2019

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που θέσπισε η ιταλική κυβέρνηση, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά την προσχολική ηλικία θα αποκλείονται από το σχολείο. Οι γονείς παιδιών από 6 έως 16 ετών υποχρεούνται να προσκομίσουν στο σχολείο τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί, ειδάλλως κινδυνεύουν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ. Όσα παιδιά είναι κάτω των 6 ετών και δεν είναι εμβολιασμένα θα απορρίπτονται απευθείας από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Υποχρεωτικά είναι τα εμβόλια για τις εξής ασθένειες: ανεμοβλογιά, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά.

boom_news

Ευρώπη | Ελλάδα

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υιοθεσίας και αναδοχής – Απρίλιος 2019

Μέχρι στιγμής, περίπου 2.500 είναι ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε ιδρύματα στη χώρα μας. Με την ελπίδα ότι επιτέλους αυτά τα παιδιά θα αποκτήσουν μια οικογένεια και ένα χαρούμενο σπίτι, τον Απρίλιο του 2019 άνοιξε η ηλεκτρονική πανελλαδική πλατφόρμα για αναδοχή και υιοθεσία παιδιών που βρίσκονται σε ιδρύματα και οργανισμούς. Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα www.anynet.gr και η είσοδος πραγματοποιείται με την εισαγωγή των κωδικών του TAXISnet. Τι όμορφα νέα!

boom_news

Ευρώπη | Ισπανία

Μικροί ασθενείς γίνονται παίκτες των αγαπημένων τους ομάδων – Μάιος 2019

Ο οργανισμός ποδοσφαίρου Revista Panenka σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων στην Ισπανία δημιούργησαν μια καμπάνια με σκοπό τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που νοσηλεύονται αλλά και των γονιών τους. Πιο συγκεκριμένα, φανέλες διάσημων παικτών του ποδοσφαίρου μετατρέπονται σε νοσοκομειακές ρόμπες, έτσι ώστε τα παιδιά να γίνουν έστω και για λίγο παίκτες των αγαπημένων τους ποδοσφαιρικών ομάδων.

boom_news

Ευρώπη | Ελλάδα

Ευρωπαϊκή εφαρμογή εντοπισμού αγνοούμενων παιδιών – Μάιος 2019

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφονται ετησίως 250.000 υποθέσεις αγνοούμενων παιδιών. Λίγη βοήθεια, αν όχι τη λύση στο πρόβλημα, θα προσπαθήσει να δώσει η εφαρμογή Child Rescue, μια πλατφόρμα συλλογικής ενημέρωσης, μέσω οποιουδήποτε κινητού, καθιστώντας τον καθένα από εμάς ικανό να συμβάλλει στην εύρεση αγνοούμενων παιδιών χωρίς να χαθεί σημαντικός χρόνος. Στην ουσία, όποιος έχει κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του και αφού περάσει σε ακτίνα έως και 5 χλμ. από το σημείο όπου έχει χαθεί ένα παιδί, θα λαμβάνει αμέσως ειδοποίηση προκειμένου να παρατηρήσει την περιοχή και, σε περίπτωση που έχει κάποια σημαντική πληροφορία, να ενημερώσει άμεσα την εφαρμογή στέλνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Η εφαρμογή αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας θα λειτουργήσει το 2020.

boom_news

Ευρώπη | Ελλάδα

Δημιουργία ακαδημίας μπάσκετ για παιδιά με αυτισμό από τον Παναθηναϊκό – Απρίλιος 2019

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι η PAO BC Academy δημιουργεί τμήμα μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μέσω του προγράμματος PAO BC Academy ASD. Σκοπός είναι να μην αποκλείεται κανένα παιδί από τα ομαδικά αθλήματα, αντίθετα καθένα να έχει την ευκαιρία να γίνεται μέλος μιας ομάδας με στόχο την κοινωνικοποίησή του αλλά και τη διασκέδαση. Εξειδικευμένοι προπονητές, ψυχολόγοι, συνοδοί και γιατροί θα είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της άθλησης και τα τμήματα θα λάβουν χώρα στο ΟΑΚΑ, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους γονείς.

boom_news

Φιλιππίνες | Ασία

Μαθητές λυκείου φυτεύουν τουλάχιστον 10 δέντρα για να αποφοιτήσουν – Ιούνιος 2019

Κάθε μαθητής λυκείου στις Φιλιππίνες υποχρεούται να φυτέψει τουλάχιστον 10 δέντρα προκειμένου να αποκτήσει το απολυτήριό του από το σχολείο. To φανταστικό νέο είναι ότι στα επόμενα χρόνια, βάσει υπολογισμών, 525 δισεκατομμύρια νέα δέντρα θα φυτευτούν από μία ολόκληρη γενιά. Υπάρχοντα δάση, προστατευμένες περιοχές και στρατιωτικές εκτάσεις θα γεμίσουν από νέες πηγές ζωής, με την ελπίδα μιας παγκόσμιας στροφής προς περαιτέρω οικολογικές πρωτοβουλίες.

boom_news

Βιρτζίνια | ΗΠΑ

Ο Χάρι Πότερ στην υποχρεωτική ύλη του Πανεπιστημίου του Λίνχμπεργκ στη Βιρτζίνια – Ιούνιος 2019

Το νέο εξάμηνο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λίνχμπεργκ στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ θα γίνει άκρως μαγικό. Νέο μάθημα γενικής εκπαίδευσης με θέμα τον Χάρι Πότερ θα ενταχθεί στη διδακτέα ύλη, με στόχο την εισαγωγή της έννοιας της φιλοσοφίας μέσω ενός μοντέρνου και ευχάριστου τρόπου διδασκαλίας. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του τμήματος, πρόκειται για ένα μάθημα στοχευμένο για τους φοιτητές του 21ου αιώνα, ενώ ο καθηγητής του μαθήματος Devin Brickhouse Bryson προσδοκά να μεταδώσει σημαντικές φιλοσοφικές ιδέες του Πλάτωνα, του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, κάνοντας μια συσχέτιση με τη σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ. Τι λέτε; Φύγαμε για Hogwarts;

boom_news

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο πρώτο τεύχος του BOOM που μπορείτε να ξεφυλλίσετε εδώ