Μεγαλώνοντας παρέα με έναν σκύλο!

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Mon, 10/08/2020 - 06:55
0 Comments

Αν το παιδί σας ζητάει συνέχεια να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι και εσείς είστε σκεπτικοί, κάντε εικόνα τη στιγμή που η πόρτα του σπιτιού σας θα ανοίξει, μια ουρά θα κουνιέται ασταμάτητα και το παιδάκι σας με το σκυλάκι θα γίνουν ένα σε μια σφιχτή αγκαλιά. Αν αυτή η σκέψη δε σας πείθει, τότε διαβάστε παρακάτω...

Ανιδιοτελής αγάπη

Μέσα από τη σχέση του με το σκυλάκι, το παιδί μαθαίνει να αγαπά και να αγαπιέται, χωρίς όρια και ανταλλάγματα. Συνειδητοποιεί την έννοια της φιλίας και αναπτύσσει μια σχέση εμπιστοσύνης, έχοντας πλάι του έναν πιστό σύντροφο. Μαθαίνει τι σημαίνει η πλήρης αποδοχή και αποκτά αυτοπεποίθηση. Είναι πράγματι ο καλύτερός του φίλος!

boom_dogsandbabies

Συναισθηματική ασφάλεια

Πόσο ωραίο συναίσθημα είναι να νιώθει κανείς ότι πάντα υπάρχει ένας φύλακας άγγελος να τον προσέχει. Ο χνουδωτός και γλυκός προστάτης γίνεται ο «σωματοφύλακας» του παιδιού σας, κάνοντάς το να αισθάνεται ασφαλές και δυνατό να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Κάντε ένα τεστ και «μαλώστε» το παιδί σας! Θα δείτε ότι δε θα μείνετε ατιμώρητοι...

boom_dogsandbabies

Ενσυναίσθηση

Μέσω μιας μη λεκτικής επικοινωνίας, το παιδί καταφέρνει να αναπτύξει την ικανότητα της ενσυναίσθησης αφού, χωρίς να μιλάει την ίδια γλώσσα με το σκυλάκι, μπορεί να «συνεννοηθεί» κανονικά μαζί του.

boom_dogsandbabies

Δημιουργικότητα

Είναι γνωστό ότι ένα παιδί και ένα σκυλί ισοδυναμούν με ανεξάντλητη ενέργεια, η οποία μπορεί να εκτοξεύσει έναν πύραυλο στον αέρα. Αυτό συνεπώς σημαίνει ότι, χωρίς καμία αμφιβολία, οι δυο τους μπορούν να παίζουν από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς διάλειμμα. Το παιδί έτσι αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη, ώστε να σκεφτεί το πιο τρελό παιχνίδι για να διασκεδάσει τον μικρό, χνουδωτό του φίλο.

boom_dogsandbabies

Υπευθυνότητα & ανάληψη ρόλων   

Δεδομένου ότι ο σκύλος αποτελεί μέλος της οικογένειάς σας, έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε το παιδί σας στη διαδικασία ανάληψης αρμοδιοτήτων σχετικών με τον σκύλο, δίνοντάς του να καταλάβει πως το ίδιο είναι υπεύθυνο για εκείνον. Το παιδάκι σας θα αναλάβει κάποια αρμοδιότητα ανάλογα με την ηλικία του. Αν είναι μικρό, μπορεί να επιφορτιστεί με την ευθύνη να γεμίζει το νεράκι του καθημερινά, αν είναι πιο μεγάλο, μπορεί να αναλάβει το τάισμα ή ακόμα και την απογευματινή του βόλτα.

boom_dogsandbabies

Ενίσχυση υγείας

Κατά καιρούς, αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει ότι η γλυκιά αυτή συνύπαρξη, ανάμεσα σε ένα παιδί και σε ένα σκυλάκι, ενισχύει το ανοσοποιητικό του παιδιού και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών.

boom_dogsandbabies

Παρατήρηση της ζωής

Το παιδάκι μέσα από τη συμβίωση με τον τετράποδο φίλο του θα γίνει ένας καλός παρατηρητής της ίδιας της ζωής. Θα μάθει για τη γέννηση, τον θηλασμό, την αναπαραγωγή και θα έχει μια πρώτη επαφή με το συναίσθημα που προκαλεί ο θάνατος.

boom_dogsandbabies

Keep in mind   

  • Ενθαρρύνετε τα πολλά χάδια, ενώ αποθαρρύνετε τα τραβήγματα αυτιών, ουράς και πατουσών.
  • Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι, όταν το σκυλάκι ξεκουράζεται είτε τρώει, είναι καλό να μην το ενοχλούμε.
  • Μάθετέ του να πλησιάζει τον αγαπητό furry friend από το πλάι και όχι από μπροστά, έτσι ώστε να μην το τρομάζει.
  • Ειδικοί λένε πως οι μέρες των Χριστουγέννων δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να πάρουμε δώρο ένα σκυλάκι. Το σκυλάκι δεν είναι δώρο-παιχνίδι που, όταν το βαρεθείς, το αφήνεις στην άκρη. Είναι μια δέσμευση ζωής, που είναι καλό να προκύπτει από μια κοινή, συνειδητή απόφαση των γονιών και του παιδιού.

boom_dogsandbabies

 

Τα 5 καλύτερα family-friendly σκυλάκια

  1. Golden Retriever | Labrador Retriever
  2. Beagle
  3. Collie
  4. Cocker Spaniel
  5. Maltese

 

Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός και καλός «ακροατής» των παιδιών μας!

«A dog is the only thing on earth that loves you more than he loves himself». Josh Billings

boom_dogsandbabies

www.cityofathens.gr/stray_animals Όλα τα σκυλάκια που αναζητούν μια φιλόξενη στέγη και διατίθενται για υιοθεσία εντάσσονται στο πρόγραμμα στείρωσης και κτηνιατρικής φροντίδας του δήμου Αθηναίων και θα τα βρείτε σε αυτό το URL. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το μόνο που απομένει είναι να βρουν αγάπη, φροντίδα και μια ζεστή αγκαλιά!

http://www.filozoiki.gr Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των αδέσποτων κυρίως ζώων που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη. Στο Φιλοζωικό Κέντρο της ΕΦΕ, στο Κορωπί, θα βρείτε όμορφες τετράποδες ψυχούλες, που περιμένουν πίσω από κλουβάκια προστασίας και φιλοξενίας τη μαγική στιγμή που θα ακούσουν εκείνη τη λαχταριστή φρασούλα «αυτό το θέλω για να ζήσουμε μαζί!».

https://saveagreekstray.org/ Με motto «Ας ζήσουμε σε μια κοινωνία στην οποία κανένα ζώο δε θα υποφέρει αβοήθητο στους δρόμους», το «Save A Greek Stray» είναι ένα πρότυπο καταφύγιο ζώων με πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο στον Ωρωπό, που στεγάζει τους αδέσποτους φίλους μας. Δείτε τις απίθανες δράσεις του SGS και ενισχύστε το έργο τους!

boom_dogsandbabies

ΥΓ.: Το άρθρο αυτό το έγραψα ενώ χάιδευα τα αυτάκια της γλυκιάς μου σκυλίτσας, της Fluffy!

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο πρώτο τεύχος του BOOM που μπορείτε να ξεφυλλίσετε εδώ