Μύλοι Αγίου Γεωργίου: 3 & 1 συνταγές για να μυρίσουν όλα τα σπίτια Πάσχα

Εύα Ανυφαντή
Fri, 23/04/2021 - 11:46
0 Comments

Πλησιάζει εκείνη η εποχή του χρόνου που οι πάγκοι στις κουζίνες θα γεμίσουν με πλάστες ζαχαροπλαστικής, με τα υλικά σε πλήρη παράταξη, τα αυγά και το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, οπωσδήποτε μαστίχα και ξύσμα πορτοκαλιού, και το πιο σημαντικό: το κατάλληλο αλεύρι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, γιατί από αυτό εξαρτάται η επιτυχία της συνταγής.

 

ΤΣΟΥΡΕΚΙ: Ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Μαστιχωτό, αφράτο και σήμα κατατεθέν της εποχής!

Θα χρειαστείτε: 1000 γρ. αλεύρι για τσουρέκι & λίγο για το ζύμωμα | ξύσμα από ένα πορτοκάλι | 225 γρ. πρόβειο βούτυρο | 240 γρ. γάλα, φρέσκο | 340 γρ. ζάχαρη | 4 αυγά | 25 γρ. ξηρή μαγιά | 10 γρ. μαχλέπι | 5 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη. Για το ψήσιμο: 1 αυγό | λίγο νερό | 250 γρ. αμύγδαλο φιλέ.

How to: Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε με πετσέτες κουζίνας, και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού για 30-45 λεπτά, ώστε να φουσκώσει. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μεταφέρουμε σε μπολ. Μόλις φουσκώσει το προζύμι, μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε το χτύπημα σε μεσαία ταχύτητα με το εξάρτημα του γάντζου. Προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις μαζί με τα αρωματικά και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη μαρέγκα και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, υγρή και αφράτη. Σε αυτό το σημείο δεν ξεκολλάει από τον κάδο ή τα χέρια. Τη μεταφέρουμε σε μεγάλη λεκάνη, σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού να φουσκώσει για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της. Αλευρώνουμε ελαφρώς μια επιφάνεια εργασίας και μεταφέρουμε τη ζύμη. Τη χωρίζουμε στα τρία και πλέκουμε 3 τσουρέκια. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα τσουρέκια. Τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο του σπιτιού για 60-90 λεπτά ώστε να φουσκώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στον αέρα, στους 160°C. Χτυπάμε το αυγό με δυο τρεις κουταλιές της σούπας νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια με προσοχή, για να μην τα τρυπήσουμε με το πινέλο και ξεφουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και ψήνουμε στον αέρα για 20-25 λεπτά.

 

Αλεύρι για τσουρέκι και ξηρή μαγιά / Μύλοι Αγίου Γεωργίου

 

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Classic with a twist! Μοναδικό και αναντικατάστατο συνοδευτικό για το γάλα το πρωί και τον απογευματινό καφέ.

Θα χρειαστείτε: 5-6 φλ. μαλακό αλεύρι Νο.2 | 1 φλ. σπορέλαιο | 1 φλ. ζάχαρη | 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού | 1 κουτ. γλυκού σόδα | 125 γρ. κουβερτούρα | 1 αυγό | 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ | ξύσμα από ένα πορτοκάλι | ½ χυμό λεμονιού

How to: Σε ένα μπολ διαλύουμε τη σόδα στον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ και τα αναμειγνύουμε καλά. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, κοσκινισμένο, και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για 15-20 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Όταν τα κουλουράκια ψηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα επικαλύπτουμε μέχρι τη μέση με τη λιωμένη σοκολάτα.

Αλεύρι μαλακό νο2 / Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Εxtra info: Προέρχεται από μαλακό σιτάρι και η ονομασία «μαλακό» προσδιορίζει τις ζύμες του που παρουσιάζουν πολύ μικρή ελαστικότητα, προσφέροντας προϊόντα μαλακά και τραγανά.

 

EASY BAKEΟι παραδοσιακές συνταγές είναι πεντανόστιμες αλλά και απαιτητικές. Όσες μαμάδες δεν έχετε πολύ χρόνο ή εμπειρία, μπορείτε πλέον, χάρη στις μαγικές συσκευασίες Easy Bake, να δοκιμάσετε να φτιάξετε, έτσι για το καλό, το παραδοσιακό τσουρέκι ή άλλες λαχταριστές λιχουδιές.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΩΛΙΕΣ: Η πιο επίκαιρη, kids friendly λιχουδιά!

Θα χρειαστείτε: Για τα chocolate muffins: 500 γρ. μείγμα για Choco Muffins Easy Bake | 150 γρ. σπορέλαιο | 150 γρ. νερό | 1 αυγό Για το frosting και τη διακόσμηση: 400 γρ. άχνη ζάχαρη | 50 γρ. κακάο | 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου | 1 βανίλια ή ¼ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας | πασχαλινά ζαχαρωτά.

How to: Βάζουμε το μείγμα για Choco Muffins Easy Bake σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Γεμίζουμε τα φορμάκια για muffins κατά τα ¾ αυτών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 °C για 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Για το frosting, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο στον κάδο του μίξερ μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα σιγά σιγά και τέλος τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε στο ψυγείο, σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Μόλις κρυώσουν τα muffins, διακοσμούμε με τη βουτυρόκρεμα και τα πασχαλινά ζαχαρωτά.

Easy Bake, μείγμα Choco Muffins / Μύλοι Αγίου Γεωργίου 

 

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ: Challenge accepted!

Θα χρειαστείτε: 400 γρ. μείγμα Τσουρέκι Πολίτικο Easy Bake | 140 γρ. νερό | 1 φακελάκι μαγιά (περιέχεται στη συσκευασία) | 340 γρ. λευκή κουβερτούρα | 40 γρ. κουβερτούρα γάλακτος.

How to: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 50 °C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά, σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το μείγμα Τσουρέκι Πολίτικο Easy Bake και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και λεία ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το τοποθετούμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο, ζυμώνουμε πάλι για άλλα 5 λεπτά και ξαναβάζουμε μέσα για ακόμα 30 λεπτά. Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο και κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Πλάθουμε δύο φυτίλια και τα κάνουμε πλεξούδα ή ό,τι σχήμα επιθυμούμε. Βάζουμε τα τσουρέκια ξανά στον φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, προθερμαίνουμε στους 150 °C στον αέρα, τα αλείφουμε με αυγό και, όταν ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά. *Για να βεβαιωθείτε ότι τα τσουρεκάκια έχουν ψηθεί σωστά, αρκεί να τα πατήσετε ελαφρά με το χέρι σας και να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε διαφορετικά μπεν μαρί. Αφού τα τσουρέκια κρυώσουν, τα περιχύνουμε με τις σοκολάτες.

Easy Bake, μείγμα Πολίτικο τσουρέκι / Μύλοι Αγίου Γεωργίου

 

Μύλοι Αγίου Γεωργίου: 

Site: www.alevri.com

Instagram: @myloiagiougeorgiou

Facebook: alevri.com.gr

You Tube: MyloiAgiouGeorgiou

 

Easy Bake :

Site: www.easybake.com

Instagram: @easybake_myloiagiougeorgiou

Facebook: alevri.com.gr

 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο ανοιξιάτικο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!