Recipe of the day: Μπισκότα καρδιές!

Boom Team
Mon, 14/02/2022 - 07:59

Επιστρέφετε νωρίς από τη δουλειά, τα παιδιά είναι ήδη στο σπίτι και με το που σας βλέπουν ζητάνε λιχουδιές... Ευκαιρία να μπείτε όλοι μαζί στην κουζίνα! Εσείς βάζετε την όρεξη για δημιουργία, οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου το κατάλληλο αλεύρι και... την έμπνευση η σημερινή ημέρα! Et voilà: Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς! 

 

Θα χρειαστείτε:

Σκεύη: μίξερ, μπολ, ταψί, κουπ πατ καρδιές

Για τα μπισκότα

  • 450 γρ. αλεύρι Νο2
  • 1 κ.γ.baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 230 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου αλλά όχι πολύ μαλακό
  • 2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1αυγό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. πραλίνα κακάο για τη γέμιση των μπισκότων
  • -ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και αποξηραμένα βρώσιμα άνθη για τη διακόσμηση

Για το γλάσο

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. χυμό κόκκινου γκρέιπφρουτ

Για το γλάσο: Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό γκρέιπφρουτ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα πηχτό και λείο γλάσο.

Το αλεύρι Μαλακό Νο2 προέρχεται από μαλακό σιτάρι και η ονομασία «μαλακό» προσδιορίζει τις ζύμες του που παρουσιάζουν πολύ μικρή ελαστικότητα προσφέροντας προϊόντα μαλακά και τραγανά. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το καθιστούν κατάλληλο για τάρτες, κουλουράκια, κρέπες και φυσικά εορταστικούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή ζαχαροπλαστικής.

How to

Για τα μπισκότα:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά ακόμα.
  • Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και ελέγχουμε την υφή της ζύμης. Θα πρέπει να είναι λίγο κοκκώδες στην αφή, αλλά πρέπει να συγκρατείται όταν τη πιέζουμε με τα δάχτυλά μας.
  • Πιέζουμε όλη τη ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και χωρίζουμε τη σε δύο μέρη. Μεταφέρουμε τη κάθε μια από τις μερίδες σε λαδόκολλα και την πιέζουμε ξανά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να έχει ωραίο στρογγυλό σχήμα.
  • Τοποθετούμε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω και πιέζουμε το προς τα κάτω. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας μέχρι να αποκτήσει πάχος 3 – 6 χιλιοστά.
  • Με τα κουπ πατ κόβουμε 24 μπισκότα. 12 που θα χρησιμοποιήσουμε για βάση και 12 που με ένα δεύτερο μικρότερο κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε στο κέντρο τους και θα χρησιμοποιήσουμε για κορυφή.
  • Τα τοποθετούμε με προσοχή σε λαδόκολλα προσέχοντας να αφήσουμε χώρο μεταξύ τους και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C αέρα για 15 – 20 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη σύνθεση:

  • Στα ολόκληρα μπισκότα (βάση) απλώνουμε στο κέντρο λίγη ποσότητα πραλίνας.
  • Τα κομμένα μπισκότα (κορυφές) τα βουτάμε ανάποδα στο γλάσο. Διακοσμούμε τα μπισκότα με το φιστίκι Αιγίνης και τα αποξηραμένα λουλούδια όσο το γλάσο είναι ακόμα ρευστό.
  • Μόλις το γλάσο σταθεροποιηθεί τοποθετούμε κάθε ένα μπισκότο με γλάσο πάνω από εκείνα με τη πραλίνα.

Tip: Καλό είναι να μην παραλείψουμε στο στάδιο αναμονής στο ψυγείο καθώς αυτό τα βοηθήσει τα μπισκότα μας να κρατήσουν το σχήμα τους.  

Leet's spread love!