10 ερωτήσεις που έχει κάθε έγκυος

Εύα Ανυφαντή
Wed, 29/07/2020 - 17:03
0 Comments

Ένας εντελώς νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σας, όπου όλα είναι πρωτόγνωρα μα και τόσο υπέροχα. Το ΒΟΟΜ σας ξεναγεί, απαντώντας στις πρώτες 10 ερωτήσεις που σας έρχονται στο μυαλό.

 

#1 Μπορώ να πίνω καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Καλό θα ήταν να περιορίζεται η κατανάλωση καφεΐνης, ωστόσο δεν απαγορεύεται! Συγκεκριμένα, μπορείτε να καταναλώνετε 200 mg καφεΐνης την ημέρα, δηλαδή 1-2 κούπες στιγμιαίου καφέ ή 1 κούπα καφέ φίλτρου.

boom-pregnancy
#2 Επιτρέπεται να βάφω τα μαλλιά μου;
Κάντε υπομονή μέχρι το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και προτιμήστε μερικές ανταύγειες από το να κάνετε κανονική βαφή. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε να βάψετε τις ρίζες.

boom-pregnancy
#3 Είναι ασφαλές να κάνω manicure και pedicure;
Φυσικά! Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν το αντίθετο. Αρκεί βέβαια να είστε σίγουρες πως στο nail salon που πηγαίνετε τα εργαλεία αποστειρώνονται σωστά και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

boom-pregnancy
#4 Ισχύει πως απαγορεύεται το ζεστό αφρόλουτρο;
Είναι αλήθεια πως δεν θα πρέπει να παραμένετε σε νερό που αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματός σας για περισσότερο από 10 λεπτά. Συνεπώς, αποφύγετε το τζακούζι και τη σάουνα, ενώ αν θέλετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό.


#5 Μήπως να μη φοράω τη ζώνη στο αυτοκίνητο;
Η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική και απαραίτητη! Τοποθετήστε το κάτω μέρος της κάτω από την κοιλιά και τον διαγώνιο ιμάντα ανάμεσα στο στήθος σας. Προσαρμόστε το κάθισμα έτσι ώστε η ζώνη να μην πιέζει τον λαιμό και την κοιλιά σας.

boom-pregnancy
#6 Επιτρέπεται να πίνω αλκοόλ;
Εδώ η απάντηση είναι «όχι». Δεν έχει καθοριστεί ακόμη η «ασφαλής» ποσότητα αλκοόλ για μια έγκυο, επομένως, συνιστάται η μηδενική κατανάλωση αλκοόλ, τόσο στις έγκυες όσο και στις γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να διασκεδάζετε!

boom-pregnancy
#7 Μπορώ να ταξιδεύω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Εξαρτάται από το ταξίδι και την εγκυμοσύνη. Ιδανικά, προγραμματίστε το ταξίδι στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης, όταν οι πρωινές ατονίες θα έχουν υποχωρήσει και προτού ξεκινήσει η κούραση του τρίτου τριμήνου.

boom-pregnancy
#8 Είναι ασφαλές να έχω γάτα όσο είμαι έγκυος;
Ίσως η περίοδος της εγκυμοσύνης να μην είναι η κατάλληλη για να υιοθετήσετε μια γάτα, εξαιτίας του κινδύνου της τοξοπλάσμωσης. Ωστόσο, αν έχετε ήδη μια χνουδωτή φίλη, μπορείτε να την κρατήσετε, αρκεί να φροντίζετε να είναι ο χώρος σας καθαρός και να μην αλλάζετε η ίδια την άμμο της γάτας.

boom-pregnancy
#9 Επιτρέπεται να κάνω αποτρίχωση στο μπικίνι;
Ναι. Απλώς, αν το κερί είναι το go-to σας, ετοιμαστείτε να πονέσετε λιγάκι παραπάνω, καθώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνεται ο όγκος του αίματος στον οργανισμό.

boom-pregnancy
#10 Μπορώ να φοράω ψηλοτάκουνα;
Δεν είναι απαγορευτικό, αλλά σίγουρα δεν είναι άνετο και μάλλον δεν θα θέλετε να τα φοράτε! Το σχήμα του σώματός σας αλλάζει και το βάρος αυξάνεται, οπότε πιθανόν να μην έχετε την ίδια άνεση και ισορροπία πάνω σε αυτά.

boom-pregnancy

BOOM note: Όπως κάθε γυναίκα, έτσι και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε απαραιτήτως και για κάθε θέμα τον γυναικολόγο / μαιευτήρα που σας παρακολουθεί και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του.

A great adventure is about to begin