Single mommy: Πώς έμαθα να κάνω διακοπές αλλιώς…

Boom Team
Thu, 21/04/2022 - 18:32

Ποτέ δεν σχεδίαζα να χωρίσω και να μοιράζω τον χρόνο –και τη ζωή των παιδιών μου– στα δύο, αλλά πριν από τρία χρόνια έφτασε και για μένα αυτή η στιγμή. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα – ήταν δύσκολο. Και όχι, δεν θα πω ότι γίνεται «ευκολότερο». Γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι.

Photo: @ shutterstock

Ο αποχωρισμός από τα παιδιά είναι «μαχαιριά στην καρδιά», «χτύπημα κάτω από τη μέση», και κάθε φορά που στέκεσαι στην πόρτα και τα αποχαιρετάς –μη γελιόμαστε– νιώθεις ένα τεράστιο κενό, μη σου πω και ένα «γιατί;». Πόσο μάλλον κάθε φορά που πλησιάζουν διακοπές, όπως τώρα, που θα τα αποχαιρετήσω για να πάνε στον μπαμπά τους και ξέρω ότι θα κάνω Ανάσταση χωρίς εκείνα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς.

Πλέον όμως, 3 χρόνια μετά, πήρα μια απόφαση: Ότι τα παιδιά μου θα περάσουν υπέροχα, και το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Θα βγω με τις φίλες μου, θα πάμε για φαγητό και ποτό, ίσως πάω και σινεμά –μιας που έχω καιρό να δω μια ταινία για ενήλικες!–, θα βγω από το καθημερινό πρόγραμμα που έχω με τα παιδιά και θα φροντίσω το διάλειμμα αυτό να είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό!

boom_11_single_3
Photo by Matilda Wormwood on Pexels

Οπότε, single μαμάδες (αλλά και μπαμπάδες), ας προσπαθήσουμε να το δούμε αλλιώς! Να και μερικές συμβουλές που πιστεύω ότι θα βοηθήσουν...

1. Μην αφήσετε τον εαυτό σας μόνο του. Κάντε ατέλειωτο bingewatching, χουζουρέψτε χωρίς να κοιτάτε το ρολόι, μιλήστε με μια φίλη ή έναν φίλο σας και βγείτε για μια βόλτα. Πάντα υπάρχει κάποιος που θέλει να περάσει χρόνο μαζί σας.

2. Περάστε δημιουργικά τις ημέρες που θα είστε με τα παιδιά σας. Κάντε πασχαλινές κατασκευές, φτιάξτε τσουρέκια και κουλουράκια, μπείτε στο πνεύμα των ημερών!

3. Θυμηθείτε ότι τα παιδιά σας θα περάσουν τέλεια σε κάθε περίπτωση. Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα από ό,τι εμείς και περνούν πάντα καλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους έχετε λύσει από πριν όλα τα πιθανά προβλήματα. Να έχετε κανονίσει, για παράδειγμα, σε ποιο από τα δύο σπίτια θα φέρει η νονά/ο νονός τη λαμπάδα και, βέβαια, να φροντίσετε να έχουν όλα όσα χρειάζονται και στα δύο σπίτια.

4. Μην παλεύετε για ημερομηνίες στο ημερολόγιο, δεν αξίζει τον κόπο. Δεν έχει σημασία αν θα έχετε τα παιδιά στον Επιτάφιο, την Ανάσταση ή αν θα ψήσετε μαζί το αρνί την Κυριακή του Πάσχα. Σιγουρευτείτε απλώς ότι θα αξιοποιήσετε και θα απολαύσετε στο έπακρο τις ημέρες των διακοπών μαζί τους – όποιες κι αν είναι αυτές.

 

boom_11_single_4
Photo by Pavel Danilyuk on Pexels

 

PS: Dear single mommy, σ’ το υπόσχομαι, όλα θα πάνε καλά! Θα είσαι καλά! Και το πιο σημαντικό, τα παιδιά σου θα είναι εντάξει! Ξέρεις γιατί; Επειδή δουλεύεις δύο φορές πιο σκληρά για να καλύψεις το κενό. Και τα παιδιά σου το βλέπουν αυτό. Αισθάνονται την αγάπη σε αυτά που κάνεις και ξέρουν ότι είναι προτεραιότητά σου. Mην ανησυχείς.
Τα παιδιά θα προσαρμόζονται πάντα εύκολα και θα περνούν υπέροχα, γιατί θα έχεις φροντίσει εσύ γι’ αυτό.

 

BOOM note: Το ΒΟΟΜ σεβάστηκε την επιθυμία της single mommy να διατηρήσει την ανωνυμία της. Παρ’ όλα αυτά, θέλουμε να της πούμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» που μας άνοιξε την καρδιά της.

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!

boom_11_single