Psychology

Category: Psychology
Psychology
Έχετε πάει με των 3 ετών γιο σας για ψώνια στο σουπερμάρκετ. Μόλις φτάνετε στο ταμείο, αρχίζει να χτυπιέται και να ουρλιάζει γιατί θέλει παγωτό, και δεν μπορείτε να τον συνεφέρετε. Μόλις βιώσατε μια κρίση θυμού…
Psychology
"Εγώ φταίω που η μαμά και ο μπαμπάς χώρισαν;", "αν περάσω χρόνο με τη μαμά θα στενοχωρήσω τον μπαμπά", "μήπως δεν μ' αγαπάνε πια;".
Parenthood
Όλοι γνωρίζουμε πως η σωστή και ισορροπημένη διατροφή, η ενυδάτωση και η άσκηση θωρακίζουν τον οργανισμό μας και ενισχύουν την άμυνά του απέναντι σε ιώσεις, υπάρχει όμως ακόμα ένας παράγοντας, εξίσου σημαντικός, και αυτός είναι η καλή ψυχολογία
Baby
Πολλοί γονείς αλλά και επιστήμονες ανησυχούν για την ψυχική ισορροπία και την κοινωνικοποίηση των παιδιών στη διάρκεια του lockdown.
Parenthood
Δεν υπάρχει γονιός που να μην στεναχωριέται όταν μαλώνει το παιδί του. Από την άλλη, γνωρίζει πως με κάποιον τρόπο πρέπει να μπουν όρια και να μάθει το παιδί να κάνει το "σωστό".
Psychology
Όσοι μιλούν για τα τρομερά «δυάρια» δεν έχουν γνωρίσει ακόμα ένα τρομερό «πεντάρι». Όσο παθιασμένα όμως κι αν είναι τα ξεσπάσματά τους (λιγότερο ενστικτώδη από εκείνα ενός μικρότερου παιδιού και πιο συνειδητά), άλλο τόσο παθιασμένη μπορεί να γίνει η έκφραση της αγάπης τους.
Parenthood
Μπορεί πολλές φράσεις να σας φαίνονται αυτονόητες κι όμως το παιδί σας χρειάζεται να τις ακούει ξανά και ξανά. Γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσει το πιο σημαντικό εφόδιο για τη ζωή: την αυτοπεποίθησή του.