Γιατί να επιλέξω το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα για το παιδί μου;

Boom Team
Thu, 18/04/2024 - 22:13

Το πρώτο σχολείο του παιδιού μας είναι και το πιο σημαντικό, γιατί, αν το αγαπήσει από νωρίς, αυτό θα επηρεάσει και τη μετέπειτα μαθητική του πορεία. Στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα το γνωρίζουν πολύ καλά, γι’ αυτό έχουν χτίσει ήδη από το Νηπιαγωγείο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλούσιο σε ερεθίσματα, με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και την ομαλή μετάβασή τους στο Δημοτικό.

Γεννημένοι πολίτες του κόσμου! Η φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα έχει ελληνοκεντρικό χαρακτήρα, ευρωπαϊκή διάσταση και παγκόσμια προοπτική, και σε αυτούς ακριβώς τους άξονες έχει δομηθεί το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα ήδη από το Νηπιαγωγείο. Σκοπός είναι οι μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο, να μάθουν να κινούνται με ευελιξία, να γίνουν ανεξάρτητοι, να αποκτήσουν γερές βάσεις και παράλληλα να εξοικειωθούν από νωρίς με τα αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες καθώς και με άλλους πολιτισμούς. Επιπλέον, έχουν εμπλουτίσει το υποχρεωτικό πρόγραμμα με πλήθος δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στη γλωσσική καλλιέργεια, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και βασικών αξιών ζωής, όπως και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Εργαστήρι της φύσης! Σε αυτό το σχολείο τα παιδιά απολαμβάνουν το προνόμιο να έρχονται καθημερινά σε επαφή με ένα πλούσιο φυσικό περιβάλλον και να επισκέπτονται έναν μεγάλο λαχανόκηπο που... μετατρέπεται σε τάξη! Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρι της φύσης», τα παιδιά φυτεύουν τα δικά τους φυτά, τα φροντίζουν, τα ποτίζουν, τα παρατηρούν μέρα με τη μέρα να μεγαλώνουν, συνειδητοποιώντας παράλληλα έννοιες όπως η διαδικασία και η υπομονή. Διαμορφώνουν οικολογική συνείδηση, μαθαίνουν να προστατεύουν και να αγαπούν το περιβάλλον, γίνονται ευσυνείδητοι καταναλωτές που σέβονται την εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών, ενώ αποκτούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Επιπλέον, το σχεδόν «υπό εξαφάνιση» ελεύθερο παιχνίδι στη φύση τούς δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες, να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν τα όριά τους (πάντα με ασφάλεια)!

Ιδέες και ερεθίσματα! Σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά χρειάζονται κίνητρα και εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να αποκτήσουν γνώσεις με βιωματικό κι ευχάριστο τρόπο. Με διάφορες δράσεις, όπως, για παράδειγμα, το πρόγραμμα «Τα παιδία παίζει… και μαθαίνει», οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, έχοντας στη διάθεσή τους πλούσιο διδακτικό, εποπτικό και κατασκευαστικό υλικό, ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες παρατηρούν, διερευνούν, πειραματίζονται, συγκρίνουν και ανακαλύπτουν. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές ενισχύεται η έμφυτη περιέργειά τους, μαθαίνουν για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους χρησιμοποιώντας όλες τους τις αισθήσεις, αντιλαμβάνονται τις δυνατότητές τους, κινητοποιούν τη φαντασία τους, επικοινωνούν, συνεργάζονται, αλληλεπιδρούν ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις, αναλαμβάνουν ευθύνες, διευρύνουν τους ορίζοντές τους!

Τμήμα Συμβουλευτικής. Μέσα από το συγκεκριμένο τμήμα του σχολείου χτίζονται από την πρώτη στιγμή σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την οικογένεια του κάθε μαθητή. Οι γονείς, για παράδειγμα, σε προσωπικές συναντήσεις με ειδικούς, μπορούν να βρουν πρακτικές κατευθύνσεις σχετικά με όσα τους απασχολούν, αλλά και να παρακολουθήσουν τακτικές ομαδικές ομιλίες. Παράλληλα, η σύμβουλος συνεργάζεται καθημερινά με τους εκπαιδευτικούς για την ομαλή ένταξη των παιδιών στην τάξη, τη διεξαγωγή προγραμμάτων ψυχικής υγείας και τον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση τυχόν δυσκολιών. Ακόμα, οι πρωινές συναντήσεις των γονέων με τους εκπαιδευτικούς, δύο ώρες την εβδομάδα, και οι προσωπικές συναντήσεις τους με την Εκπαιδευτική Ψυχολόγο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τους δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στενά την εξέλιξη του παιδιού τους.

Ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, μια ποικιλία προγραμμάτων μυεί τα παιδιά από νωρίς στις επιστήμες, τις τέχνες και τον πολιτισμό και κινητοποιεί το ενδιαφέρον για σφαιρική μάθηση. Εδώ τα παιδιά κάνουν τις πρώτες προσπάθειες να αποτυπώσουν γραπτά τις σκέψεις και τις ιδέες τους, αναπτύσσουν τη μαθηματική και την κριτική τους σκέψη, εξοικειώνονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, καλλιεργούν κινητικές δεξιότητες και εντάσσουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους, μαθαίνουν να ακολουθούν κανόνες, βελτιώνουν και εμπλουτίζουν τον προφορικό λόγο. Επιπλέον, πειραματίζονται με τους ήχους και τις μουσικές, τα διαφορετικά υλικά και τις τεχνικές ζωγραφικής και εκφράζονται μέσω αυτών, ενώ ανακαλύπτουν τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματος και της φωνής τους καθώς παίζουν θέατρο ή κουκλοθέατρο.

Νηπιάκια σε δράση! Μορφωτικές και ψυχαγωγικές επισκέψεις, εμβληματικοί θεσμοί των εκπαιδευτηρίων, όπως Το Ελληνικό Πανηγύρι, αλλά και εθελοντικές δράσεις, στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά πολλές φορές μαζί με τους γονείς τους, τους προσφέρουν συνεχώς αφορμές και ευκαιρίες να κοινωνικοποιηθούν, να ανακαλύψουν την κλίση και τα ενδιαφέροντά τους, αλλά και να τα καλλιεργήσουν.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής και μάθησης. Υπευθυνότητα, ψυχική ανθεκτικότητα, αυτοέλεγχος, κοινωνικότητα, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, σεβασμός στη διαφορετικότητα, κριτική σκέψη, συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα… είναι μερικά μόνο από τα απαραίτητα εφόδια που θα συνοδεύουν τα παιδιά σε όλη την πορεία της ζωής τους και μπορεί ακόμα και να καθορίσουν την εξέλιξή τους. Γι’ αυτό και στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα εφαρμόζεται από το Νηπιαγωγείο και σε όλες τις τάξεις το πρόγραμμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής». Οι μικροί μαθητές, μέσα από στοχευμένες ατομικές και ομαδικές δράσεις, αναπτύσσουν skills απαραίτητα για τη ζωή τους, κι έτσι σταδιακά ωριμάζουν και προετοιμάζονται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση δυσκολιών και προκλήσεων που θα συναντήσουν στο μέλλον.

BOOM note: Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και το Σάββατο 20 Απριλίου τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα προσκαλούν υποψήφιους μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου - Δημοτικού και τους γονείς τους στο καθιερωμένο Open Day.

Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Site: www.geitonas.edu.gr 

Facebook: geitonasedu

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!