Νέο Subaru Forester | Το πιο safe αυτοκίνητο για να μεταφέρεις τα παιδιά σου!

Μυρτώ Κάζη
Mon, 16/12/2019 - 10:56

Τη στιγμή που γίνεσαι γονιός αλλάζουν εκατομμύρια πράγματα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ότι ξαφνικά κοιτάζεις το αυτοκίνητό σου με άλλο μάτι. Πλέον δεν έχει καμία σημασία το χρώμα του, τα άλογα, η ταχύτητα, η ηλιοροφή αλλά ξαφνικά μία λέξη μόνο μονοπωλεί τη σκέψη σου και αυτή δεν είναι άλλη από την "ασφάλεια".

Εντάξει, και το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ αρχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο!

Διαβάσαμε λοιπόν και θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να το μοιραστούμε μαζί σας, πως το νέο Subaru Forester άγγιξε το άριστα στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP και άρα είναι εξαιρετικά ασφαλές για να μεταφέρετε τα παιδιά σας!

Το Forester e-BOXER βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια, λαμβάνοντας 97% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και το εκπληκτικό 91% στην προστασία παιδιών, το υψηλότερο σκορ που έχει σημειωθεί ποτέ στην κατηγορία.

Για την προστασία των πεζών αξιολογήθηκε με 80% και για τη λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού με 78%.

Ο οργανισμός το εκθείασε για προστασία που προσφέρει στις κρίσιμες περιοχές του σώματος κατά τη μετωπική και πλευρική πρόσκρουση, κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε, αλλά δεν παύει να πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας. 

Οι ανώτερες επιδόσεις ασφάλειας έχουν επιτευχθεί χάρη στην Παγκόσμια Πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform), η οποία βελτιώνει σημαντικά την ακαμψία του αμαξώματος και του πλαισίου, καθώς και στο πακέτο τεχνολογιών Eye Sight που περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδόσεις.

Φυσικά, πριν από όλα και πάνω από όλα, σημασία έχει να μην ξεχνάμε ποτέ, ούτε για απόσταση λίγων μέτρων να φοράμε ζώνη στα παιδιά μας -και σε εμάς- και να τα τοποθετούμε στα ειδικά καθισματάκια ανάλογα με την ηλικία τους.