Spread the happy news! Ανακοίνωση εγκυμοσύνης: Πότε και πώς;

Μαρία Ιωαννάτου
Mon, 19/02/2024 - 23:17

Λένε πως χαρά που μοιράζεται είναι διπλή χαρά! Υπάρχει όμως «σωστό» timing για να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας; Και αν ναι, πότε και με ποιον τρόπο;

Photo: Dominika Roseclay @ Pexels 
  • Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να ανακοινώσετε την είδηση της εγκυμοσύνης σας. Οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου, ώστε να αποκλείσετε τυχόν απρόοπτα που συμβαίνουν στα πρώτα στάδια της κύησης. Ωστόσο, τα πάντα εξαρτώνται από την ψυχολογία της μέλλουσας μαμάς και το πότε θα νιώσει εκείνη έτοιμη να το μοιραστεί.
  • Φυσικά, το χρονικό περιθώριο των τριών μηνών δεν ισχύει για τον σύντροφό σας! Είναι ο πρώτος με τον οποίο θα μοιραστείτε τις υποψίες σας περί εγκυμοσύνης και εκείνος που μαζί του θα κλάψετε από ευτυχία μόλις ακούσετε για πρώτη φορά την καρδιά του μωρού σας να χτυπά. Οι γονείς σας εξαιρούνται επίσης. Μην ξεχάσετε να καταγράψετε την αντίδρασή τους μόλις τους το ανακοινώσετε!
  • Αν έχετε κι άλλα παιδιά, μη βιαστείτε να τους αποκαλύψετε την εγκυμοσύνη σας, αν δεν είστε ακόμη έτοιμη να το μοιραστείτε με συγγενείς και φίλους. Μπορεί να θεωρείτε ότι είναι αρκετά μεγάλα για να κρατήσουν επτασφράγιστο το μυστικό σας, όμως είναι πιθανό να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό και να αποκαλύψουν τα ευχάριστα νέα σε όλη την οικογένεια!

Αν ανήκετε στις moms-to-be που δεν βλέπουν την ώρα να μοιραστούν τα χαρμόσυνα νέα με τους followers τους στα social media, πάρτε έμπνευση από τις κορυφαίες celebrity ανακοινώσεις εγκυμοσύνης που άφησαν εποχή! 

Justin Timberlake

Το 2015 ο Justin Timberlake γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με τη φουσκωμένη κοιλίτσα της συζύγου του, Jessica Biel, επιβεβαιώνοντας έτσι την πρώτη εγκυμοσύνη της.

Ashley Graham

Τον Ιούλιο του 2021 η Ashley Graham έκανε γνωστή τη δεύτερη εγκυμοσύνη της ποζάροντας στον φωτογραφικό φακό του συζύγου της, Justin Ervin.

Beyoncé

Η Beyoncé αποκάλυψε ότι ήταν έγκυος στα δίδυμα παιδιά της με μία υπέροχα σκηνοθετημένη φωτογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε στο Instagram τον Φεβρουάριο του 2017 και συγκέντρωσε σχεδόν 11 εκατομμύρια likes!

Meghan Markle

Το 2021, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry ανακοίνωσαν ότι περιμένουν το δεύτερο παιδί τους με μία εντυπωσιακή ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Emily Ratajkowski

Παράλληλα με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της στη Vogue τον Οκτώβριο του 2020, η Emily Ratajkowski δημοσίευσε ένα κολάζ με φωτογραφίες από τον 5ο μήνα της κύησης, για να μοιραστεί τα ευχάριστα νέα με τους εκατομμύρια followers της.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο 11ο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!