Αλήθεια συζητάμε ακόμα για το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας;

Μυρτώ Κάζη
Mon, 09/03/2020 - 13:25

Αλήθεια, αισθάνομαι περίεργα όταν βρεθώ σε παρέα μαμάδων και τεθεί το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών μας. Στο μυαλό μου το ερώτημα "να εμβολιάσω το παιδί μου ή όχι" είναι ανάλογο του "να πάω το παιδί μου στο σχολείο ή όχι;". 

Μου είναι πραγματικά δύσκολο ακόμα και να επιχειρηματολογήσω γιατί μου φαίνεται απίστευτο, το 2019 να συζητάμε για κάτι τόσο δεδομένο.

Και όμως. 

Σας γράφω αυτό το post με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού και την Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας που είναι αύριο, 24 Απριλίου και επειδή δεν θέλω να ακούσω για νέα κρούσματα Μηνιγγίτιδας φέτος.

Πραγματικά θέλω να βάλω τις φωνές, θέλω να πιάσω αυτούς τους γονείς και να τους ταρακουνήσω. Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για μία από τις πιο επικίνδυνες νόσους που εξελίσσεται ραγδαία εντός 24 ωρών και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως. Με μεγαλύτερη παγίδα ότι η μηνιγγίτιδα εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης και άρα μπερδεύει τους γονείς και με δεδομένο ότι η άνοιξη είναι η εποχή κατά την οποία η νόσος καταγράφει υψηλή κινητικότητα, σας κρούω το καμπανάκι του κινδύνου.

 

Εμβολιάστε τα παιδιά σας.