Αυτό το Σαββατοκύριακο παίζουμε ποδόσφαιρο με ρομπότ, ακολουθούμε ένα σαλιγκάρι στον μεσογειακό κήπο του ΚΠΙΣΝ & πειραματιζόμαστε πάνω σε διαφορετικά είδη τέχνης...

Εύα Ανυφαντή
Wed, 09/09/2020 - 14:31

Βάζουμε τις μάσκες μας, παίρνουμε μαζί αντισηπτικά, κρατάμε τις αποστάσεις και φύγαμε για ατέλειωτο παιχνίδι, πειράματα και διασκέδαση!  

Ποδόσφαιρο με τον Marty, εργαστήρι ρομποτικής | Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ίδρυμα Ευγενίδου

Ποιες είναι οι αρχές που διέπουν τον επιστημονικό κλάδο της Ρομποτικής; Πώς λειτουργεί ο Marty και ποια είναι τα βασικά κομμάτια που τον απαρτίζουν; Προγραμμάτισε τον Marty, κάνε τον να περπατήσει, να κουνήσει τα χέρια του και να αλλάξει τις εκφράσεις του προσώπου του. Παίξε μπάλα, βάλε γκολ και χόρεψε τον χορό του πρωταθλητή! Η τελική πρόκληση-έκπληξη θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα. Ας νικήσει η καλύτερη ομάδα! Για την συμμετοχή σου είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30 – 16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου ώρα 16:00 | Απευθύνεται σε ηλικίες 8-11 ετών | πληροφορίες - εισιτήρια εδώ

Ένα σαλιγκάρι στον Μεσογειακό Κήπο | Θεατρικό - Μουσικό Παιχνίδι στο ΚΠΙΣΝ

Τι ψάχνουν άραγε μια χελώνα κι ένα σκουλήκι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος; Τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν τον φίλο τους το σαλιγκάρι; Ένα μουσικοθεατρικό εργαστήρι, βασισμένο κάθε φορά σε μια διαφορετική ιστορία, με πρωταγωνιστές τα μικρά ζώα που κατοικούν στον φθινοπωρινό Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ιστορίες για τη φύση και τη φιλία, δίνουν στα παιδιά αφορμή να αναγνωρίσουν, παίζοντας, τα φυτά του Μεσογειακού Κήπου και να ανακαλύψουν τα μυστικά του. Παρατηρούν τα χαρακτηριστικά των ζώων που ζουν μέσα σε αυτόν, ενώ παράλληλα έρχονται σε επαφή με την αξία της φιλίας και της αλληλοβοήθειας. Καθώς οι ιστορίες ξεδιπλώνονται, παιδιά και γονείς συμμετέχουν ενεργά, μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια καθώς και σε μια αυτοσχέδια ορχήστρα που συγκροτείται από μικρά κρουστά.  

Κυριακή 11 Οκτωβρίου, 10.30-11.30 & 12.00-13.00 | Μεσογειακός κήπος | Για παιδιά 2-4 ετών και τους/τις συνοδούς τους | Έως 10 παιδιά και 10 συνοδοί ανά ώρα | Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Στην αυλή του εργοστασίου | Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Τις Κυριακές 11 και 25 Οκτωβρίου, οι μικροί μας φίλοι (3 ετών και άνω) απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης, κάθε φορά με μια διαφορετική θεματική. Έτσι, την πρώτη Κυριακή δίνουμε σχήμα και μορφή στους εργάτες του παλιού εργοστασίου χρησιμοποιώντας φυσικό πηλό και άλλα εύπλαστα υλικά, ενώ τη δεύτερη, με ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάζουμε την πιο φθινοπωρινή μακέτα και ότι πάρει ο άνεμος... Ετοιμαστείτε για μια απολαυστική εικαστική περιπέτεια... στην αυλή του εργοστασίου!

Κυριακές 11 & 25 Οκτωβρίου, ώρες: 11.00-12.00, 12.00-13.00 | για παιδιά 3 ετών και άνω | Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ/παιδί | Απαραίτητες κρατήσεις στο τηλ: 213 0109325  | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ένα ρούχο στη χώρα της τέχνης την εποχή του up-cycling! | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές εκφράσεις της τέχνης μέσα από τη δημιουργία εικαστικού ρούχου, με τη μέθοδο του up-cycling, αντλώντας έμπνευση από σημαντικά καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Με την εικαστικό Αγγέλα Μανδηλάρη. Αυτή την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου: Εξπρεσιονισμός: συναίσθημα και παραμόρφωση.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ώρα 16:00–17:30 | για παιδιά 8 - 12 ετών | Πληροφορίες, εισιτήρια εδώ

BOOM plus: @home

e - coloring | Ζωγραφίστε τα ζώα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Με το e-coloring, τη νέα σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά του Εκπαιδευτικού Τμήματος του ΜΓΦΙ, φέρνουμε τα ζώα της έκθεσης του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο σπίτι σας! Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ένα διαφορετικό ζώο για την ευχάριστη, ήρεμη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, σε 2 σχέδια: Ένα για μικρότερα και ένα για μεγαλύτερα παιδιά.
Εκτός από τη ζωγραφική, θα βρίσκετε και ενδιαφέροντα στοιχεία για όλα τα ζώα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι κατεβάσετε το αρχείο, να το εκτυπώσετε και να αρχίσετε να ζωγραφίζετε! Ζωγραφίστε μαθαίνοντας και μάθετε ζωγραφίζοντας!