BOOM astrology | Σε τι έχουν «αλλεργία» τα μικρά μας αστέρια ανάλογα με το ζώδιό τους;

Boom Team
Fri, 10/05/2024 - 22:17

Υπάρχουν κάποια πράγματα που «ενοχλούν» τα αστεράκια μας ανεξαρτήτως εποχής. Και μόνο όταν τα εντοπίσουμε θα μάθουμε πώς να προλαβαίνουμε τα «συμπτώματα»...

zodia
Photo on Freepik

Κριός

«Βαρέθηκα, πάμε να φύγουμε» λέει 15 λεπτά αφού φτάσατε στον παιδότοπο – που «χτυπιόταν» να πάτε όλο το πρωί. Όχι, δεν έπαθε κάτι, ούτε φταίει ο παιδότοπος, είναι η γνωστή αλλεργία του μικρού Κριού στην πλήξη. Δεν έχει νόημα να αναρωτιέστε πότε πρόλαβε να βαρεθεί μέσα σε 15 λεπτά, εστιάστε καλύτερα στο πώς θα προλάβετε τα συμπτώματα: Προσφέρετέ του νέα ερεθίσματα, εναλλαγές παραστάσεων, κι έχοντας πάντα μαζί σας ένα μπλοκ ζωγραφικής.

Ταύρος

Επειδή είχε απίστευτη κίνηση, επειδή περνούσε καλά στον παιδότοπο, επειδή απλά έτυχε, αργήσατε αρκετά να γυρίσετε στο σπίτι κι όλα πήγαν μία ώρα πίσω. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, απλώς εκείνες που έχουν παιδί Ταύρο, που τον πιάνει φαγούρα κάθε φορά που ανατρέπεται η ρουτίνα που τόσο πολύ λατρεύει, θα υπομείνουν τις συνέπειες: ένα γλυκό μεν, κάπως επίμονο παράπονο δε.

''Freepik''
''Freepik''

Δίδυμοι

«Πάλι θα πάμε στο χωριό του παππού το Πάσχα;», «Τι θα κάνουμε το απόγευμα;», «Γιατί πάμε απευθείας σπίτι;». Όχι, ο μικρός Δίδυμος δεν ψάχνει αφορμή να γκρινιάξει, αλλά επισημαίνει με κάθε τρόπο πως βγάζει σπυράκια «στα ίδια και τα ίδια». Το αντίδοτο; Να πάτε στο χωριό του παππού, αλλά συνδυάστε το με έναν κοντινό προορισμό για μονοήμερη, επιστρέψτε στο σπίτι ακολουθώντας άλλη διαδρομή, βάλτε φαντασία και ποικιλία στο καθημερινό σας πρόγραμμα!

Καρκίνος

Έρχεται αναπόφευκτα εκείνη η στιγμή που οι γονείς θα βάλουν πραγματικά άθελά τους τις φωνές στο παιδί τους. Και όσο δύσκολο είναι για τους ίδιους να διαχειριστούν τις τύψεις και τις ενοχές, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για το παιδί να το δεχτεί, ειδικά στην περίπτωση του υπερευαίσθητου Καρκίνου, που μπορεί να κλαίει απαρηγόρητος γιατί τον πιάνει φαγούρα, φτέρνισμα κι ένα ατέρμονο παράπονο μαζί κάθε φορά που του υψώνετε τη φωνή. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης (και εδώ): οι αγκαλιές.

''Pexels/Daniel Duarte
''Pexels/Daniel Duarte''

Λέων

«Αφού είπαμε ότι θα πάμε εκδρομή με το καραβάκι». Έχει δίκιο, είχατε σχεδιάσει μια μονοήμερη στον Σαρωνικό και το περίμενε πώς και πώς – μέχρι και καλάμι για ψάρεμα πήρατε. Αλλά ξαφνικά σήμερα σήκωσε μποφόρ. Ο μικρός Λέων όμως είναι αλλεργικός σε τέτοιου είδους ματαιώσεις, που σημαίνει πως η εκδρομή θα γίνει, και είτε θα αλλάξετε προορισμό είτε θα πάτε οδικώς μέχρι τα Μέθανα ή το Πόρτο Χέλι...

Παρθένος

Important notice προς όποιον τακτοποιεί το δωμάτιό του: Όλα τα λούτρινα κουκλάκια που βλέπετε πάνω στο κρεβάτι δεν είναι καθόλου, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία τοποθετημένα. Αυτό σημαίνει ότι, αν τυχόν γυρίσει από το σχολείο και δεν τα βρει όπως και όπου ακριβώς τα είχε αφήσει, μπορεί να εκδηλώσει ποικίλες «αλλεργικές» αντιδράσεις, από εκνευρισμό και γκρίνια μέχρι κλάμα...

Freepik/pvproductions

Ζυγός

Στο δίλημμα παιδότοπος ή λούνα παρκ, η σωστή απάντηση για τον μικρό Ζυγό είναι παιδότοπος που να έχει μέσα και λούνα παρκ. Ακριβώς επειδή στο δικό του σύμπαν όλα συνδυάζονται, «βγάζει εξανθήματα» κάθε φορά που του λέτε πως αυτό πολλές φορές δεν είναι εφικτό και πρέπει να επιλέγουμε. Δείτε το σαν challenge: Μπορεί να μην υπάρχει πίτσα με κοτομπουκιές πάνω, αλλά να φτιάξετε εσείς μία!

Σκορπιός

«Είπαμε, θα πάρουμε ένα μόνο παιχνίδι σήμερα, ναι;» Ναι, αλλά μόλις μπήκατε στο κατάστημα, είδατε πως είχαν φέρει και καινούρια, επομένως καταλήγει με δύο. Γονατίζετε, του εξηγείτε, τον αγκαλιάζετε, δείχνει να σας καταλαβαίνει, όμως ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να αλλάξει γνώμη. Ο μικρός Σκορπιός έχει ξεκάθαρη αλλεργία στις ήττες, γι’ αυτό, αν θέλετε να αποφύγετε το tantrum, υποχωρήστε.

Photo on Freepik

Τοξότης

Αμέσως μόλις μπαίνετε στο αυτοκίνητο, ανεξαρτήτως προορισμού: «Τι ώρα φτάνουμε;». Με το που στέκεστε στην ουρά του ταμείου στο σουπερμάρκετ: «Πότε θα φύγουμε;». Στο φανάρι, για να περάσετε απέναντι: «Γιατί δεν ανάβει το πράσινο ανθρωπάκι;». Φυσικά και ξέρει ότι πρέπει να περιμένει, απλά ο μικρός Τοξότης είναι αλλεργικός στην αναμονή! Θα το ξεπεράσει με ομοιοπαθητική, έτσι κι αλλιώς, μεγαλώνοντας.

Αιγόκερως

Δεν θα αγγίξει τις πατάτες γιατί ακούμπησαν στα φασολάκια, κι ας μείνει νηστικός. Δεν θέλει να βάλει γαλοτσάκια, κι ας βρέχει. Δεν πρόκειται να λουστεί γιατί, πριν μπει (τελικά) στην μπανιέρα, συμφωνήσατε πως σήμερα έχει μόνο ντους. Στην περίπτωσή του, η «αλλεργική» αντίδραση σε απόψεις αντίθετες με τη δική του εκδηλώνεται αθόρυβα: με πείσμα, επιμονή κι υπομονή. Και καθώς έχει ανεξάντλητα αποθέματα, θα εξαντλήσει τα δικά σας.

''Freepik''
''Freepik''

Υδροχόος

Η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο πατίνι, η στιγμή που ισορροπεί πάνω στο πρώτο του ποδήλατο, που προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε έναν τοίχο αναρρίχησης... «Πρωτιές» που κρύβουν για κάθε γονιό μια συγκίνηση αλλά και μια μεγάλη λαχτάρα ταυτόχρονα αν το παιδί του ανήκει στο ζώδιο του επαναστάτη Υδροχόου, που θέλει να τα κάνει όλα «μόνο του!», και «βγάζει εξανθήματα» σε όλο του το σώμα κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί απλώς να το βοηθήσει.

Ιχθύες

Μπορεί να κλαίει απαρηγόρητος πάνω από μια ξύλινη κιθάρα επειδή έφυγε μια χορδή πάνω στο παιχνίδι. Το ξέρει πως το άλλο παιδάκι δεν το έκανε επίτηδες και πως θα το φτιάξει ο μπαμπάς, αλλά από τη μία η καλλιτεχνική του φύση, από την άλλη η εξαιρετική του ευαισθησία και η αλλεργία του σε τέτοιου είδους απρόοπτα δεν το βοηθούν πολύ. In case of emergency, αποσπάστε του την προσοχή με κάτι άλλο. It works!

Freepik