BOOM Weekend agenda | Προβολές στο Πλανητάριο, θέατρο και Frozen 2 για τους μικρούς σινεφίλ

Μαρία Ιωαννάτου
Thu, 01/04/2021 - 12:53

Οι προγνώσεις των ειδικών λένε ότι ο καύσωνας των προηγούμενων ημερών πρόκειται να υποχωρήσει ελαφρώς το Σαββατοκύριακο, οπότε είναι τέλεια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με τα παιδιά. Η πολιτιστική ατζέντα του BOOM περιλαμβάνει από προβολές στο Πλανητάριο μέχρι προτάσεις για θέατρο και σινεμά που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους!

Φωτογραφία από prostooleh (Freepik)

Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ | Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Δύο αδέλφια, η Άννι και ο Μαξ, προσπαθούν να αναπαραστήσουν σωστά τις εποχές σε μία σχολική εργασία, αλλά κάτι πάει στραβά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν το λάθος, ξεκινούν ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω… κι έξω από τη Γη, με ξεναγό ένα ρομπότ: τον μυστηριώδη κύριο Τιλτ. Στο τέλος του ταξιδιού τα δύο αδέλφια θα έχουν καταλάβει το λάθος τους στη σχολική εργασία και θα έχουν ανακαλύψει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές. Με τη βοήθεια του κύριου Τιλτ θα έχουν εν τέλει κατανοήσει ότι για να λύσουν ένα πρόβλημα αρκεί κάποιες φορές να βλέπουν τα πράγματα υπό… άλλη γωνία!

Αυτή και άλλες 12 προβολές περιμένουν τα παιδιά στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Τρεις προβολές ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, δύο προβολές αφιερωμένες στους λάτρεις των δεινοσαύρων και οκτώ προβολές γεμάτες Σύμπαν. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Πότε: Παρ. 02/07/2021 στις 17:00

Σαβ. 03/07/2021 στις 16:45

Κυρ. 04/07/2021 στις 16:45

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο

 

Ψυχρά κι Ανάποδα 2 | Park Your Cinema Kids (ΚΠΙΣΝ)

Γιατί γεννήθηκε η Έλσα με μαγικές δυνάμεις; Μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο και συναρπαστικό ταξίδι για να βρει την καταγωγή της και να σώσει για μία ακόμα φορά το βασίλειο της. Το πρώτο Ψυχρά κι Ανάποδα μας σύστησε δύο αξιαγάπητες αδελφές, έναν γοητευτικό βουνίσιο τύπο και έναν αξέχαστο χιονάνθρωπο που αγαπούσε το καλοκαίρι. Τώρα έρχεται η ώρα να ανακαλύψουμε την πραγματική αποστολή της Έλσα, και σύσσωμη η απίθανη παρέα επιστρέφει σε μια επική, μυστηριώδη ιστορία που θα ταξιδέψει τους θεατές σε ένα μαγικό δάσος, όπου τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, αέρας, νερό, φωτιά) έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Πότε: Σάββατο 03/07/2021 στις 21.00

Ξέφωτο | Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Το Όνειρο του Σκιάχτρου | Κηποθέατρο Νίκαιας

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά. Τη μουσική υπογράφει ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του συνθέτει πρωτότυπη μουσική για παιδική θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά.

Ο Κυρ-Δίκανος, ένας γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια. Ακολουθεί η σύλληψη και η δίκη του σκιάχτρου. Ο στυγνός Αρχιδικαστής ορίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει έγκλειστος σε ένα ανήλιαγο κελί, ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά, όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν ως φυλακές των φίλων του, των πουλιών, τα καταστρέφει. Οργισμένος  ο Αρχιδικαστής καταδικάζει το ανυπάκουο σκιάχτρο σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής του ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο... Στην τελευταία σκηνή μια μοναδική έκπληξη περιμένει τους θεατές του έργου!

Πότε: Κυριακή 04/07/2021 στις 21:15

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Νίκαια