Δείτε πώς θα φτιάξετε το πιο γρήγορο και νόστιμο φρουτένιο γαλλικό κέικ με αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου!

Boom Team
Fri, 26/07/2024 - 18:28

Διακοπές σημαίνει να απολαμβάνουμε το πρωινό μας χωρίς βιασύνη, γύρω από μεγάλα τραπέζια με χυμούς και φρουτένια, μοσχομυριστά κέικ όπως ένα Clafoutis με φράουλες και διάφορα berries! Bonjour à tous με μία πανεύκολη γαλλική συνταγή, γεμάτη χρώματα κι αρώματα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά | Συνολικός χρόνος: 1 ώρα | Μερίδες: 8-10 | Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Σκεύη/συσκευές: μπολ, μίξερ, πυρίμαχο σκεύος

Υλικά:

  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 40 γρ. αλεύρι Σίκαλης Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 570 γρ. mix φράουλες (κομμένες στη μέση), raspberries και blackberries
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη & 45 γρ. για το πασπάλισμα
  • 15 γρ. αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
  • 330 ml γάλα, πλήρες ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • μαλακό βούτυρο, για την προετοιμασία του σκεύους ψησίματος
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ!

Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο, καλοκαιρινό τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!