Ακόμα κι αν φέτος το πασχαλινό τραπέζι δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο άλλες χρονιές, σίγουρα έχει περισσέψει φαγητό. Πώς θα το αξιοποιήσουμε λοιπόν, σε νέες γευστικές δημιουργίες;
Πασχαλινά Αυγά
Είτε είναι κόκκινα, είτε χρωματιστά ή με σχέδια, τα πασχαλινά αυγά στο σπίτι, και ειδικά εκεί που υπάρχουν παιδιά, είναι αμέτρητα. Όλα αυτά τα αυγά λοιπόν, επειδή μοιάζει αδύνατο να τα καταναλώσετε μέρα με τη μέρα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε φτιάχνοντας μια αυγοσαλάτα, με διάφορα λαχανικά, τυριά, πατάτες και λίγη μαγιονέζα και να το σερβίρετε τις επόμενες ημέρες ως κυρίως πιάτο. Μια άλλη επίσης καλή ιδέα, είναι να βάλετε τα αυγά μέσα σε ρολό κιμά.
Αρνί
Ήταν σίγουρα νόστιμη η συνταγή της μαμάς, αλλά πόσο αρνί να φάτε παραπάνω; Τα κομμάτια που θα περισσέψουν μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μια νόστιμη πίτα ή ακόμα και να τα σερβίρετε την επόμενη ημέρα σαν σε σουβλάκι μέσα σε πίτα και λαχανικά- τώρα που έχετε καιρό να φάτε delivery.
Τσουρέκι
Για να αποφύγετε το food waste και στην περίπτωση του τσουρεκιού, αντί να το πετάξετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για γλυκό, προσθέτοντας είτε σαντιγύ, είτε παγωτό ή μους σοκολάτας. Ή κάλλιστα μπορείτε να το κάνετε "french toast" , προσθέτοντας αυγό, γάλα, ζάχαρη και κανέλα, φτιάχνοντας στη στιγμή ένα διαφορετικό, πεντανόστιμο γλυκάκι.
Εσείς πώς σκέφτεστε να μετατρέψετε τα πασχαλινά leftovers;