Καμιά άλλη εποχή του χρόνου δεν νιώθουμε την ανάγκη να έρθουμε τόσο κοντά στην παράδοση όσο το Πάσχα, και τίποτα άλλο δεν μας φέρνει τόσο κοντά σε έθιμα και συνήθειες που έχουν φτάσει σε εμάς από γενιά σε γενιά, όσο οι συνταγές... Ωδή στην παράδοση λοιπόν, με ατομικά λαμπροψωμάκια και το πιο κατάλληλο αλεύρι: αλεύρι Ζην ολικής άλεσης, που παράγεται από το δίκοκκο σιτάρι, ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού που στην αρχαία Ελλάδα διακινούνταν μέσω του λιμανιού Ζέας, αλέθεται σε παραδοσιακό πετρόμυλο και είναι υψηλής διατροφικής αξίας.
Προετοιμασία: 30′ | Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 20 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 35′ | Μερίδες: 6-8 | Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι Ζην Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 16 γρ. μαγιά Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 550 γρ. νερό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 15 γρ. ζάχαρη καρύδας (1 κ.σ.)
- 3 κ.γλ. σπόρους γλυκάνισου, κοπανισμένους
- ½ κ.γλ. αλάτι (για παιδιά άνω του ενός έτους)
- κόκκινα αυγά
- σουσάμι για το πασπάλισμα
Σκεύη: μίξερ, μπολ, ταψί
Διαβάστε τη συνταγή ΕΔΩ
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!