Easter loading! Φτιάχνουμε ατομικά λαμπροψωμάκια με αλεύρι Ζην

Boom Team
Wed, 10/01/2024 - 16:12

Καμιά άλλη εποχή του χρόνου δεν νιώθουμε την ανάγκη να έρθουμε τόσο κοντά στην παράδοση όσο το Πάσχα, και τίποτα άλλο δεν μας φέρνει τόσο κοντά σε έθιμα και συνήθειες που έχουν φτάσει σε εμάς από γενιά σε γενιά, όσο οι συνταγές... Ωδή στην παράδοση λοιπόν, με ατομικά λαμπροψωμάκια και το πιο κατάλληλο αλεύρι: αλεύρι Ζην ολικής άλεσης, που παράγεται από το δίκοκκο σιτάρι, ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού που στην αρχαία Ελλάδα διακινούνταν μέσω του λιμανιού Ζέας, αλέθεται σε παραδοσιακό πετρόμυλο και είναι υψηλής διατροφικής αξίας.

Προετοιμασία: 30′ | Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 20 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 35′ | Μερίδες: 6-8 | Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά:

Σκεύη: μίξερ, μπολ, ταψί

Συνταγή & φωτογραφία Little Hands

Διαβάστε τη συνταγή ΕΔΩ 

Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!