Είναι επίσημο: Ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά στις 10 Μαΐου

Boom Team
Wed, 21/04/2021 - 17:58
0 Comments

Το σχέδιο της κυβέρνησης για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και συγκεκριμένα, ένα χρονοδιάγραμμα με τρεις σταθμούς παρουσίασε νωρίτερα στο μήνυμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται συνοπτικά τα εξής: 

  • Δευτέρα 3 Μαΐου: Ανοίγει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και διευρύνεται η κυκλοφορία έως τις 11 το βράδυ. 
  • Δευτέρα 10 Μαΐου: Ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλα τα υπόλοιπα μέτρα αυτοπροστασίας. 
  • Σάββατο 15 Μαΐου: Άνοιγμα τουρισμού. Επιπλέον, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.
Photo: Kelly Sikkema | Unsplash 
 

Επίσης, σε σχέση με το ζήτημα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει των διακοπών του Πάσχα, ο κύριος Πρωθυπουργός δήλωσε σχετικά: "Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας."