«Fridays for future»: Μαθητές βγαίνουν από τις σχολικές τάξεις και διαδηλώνουν για το περιβάλλον

Boom Team
Mon, 23/09/2019 - 11:49

Η έφηβη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ κάλεσε τους μαθητές από όλο τον κόσμο να βγουν από τις σχολικές τάξεις και να διαδηλώσουν ενάντια στην αδράνεια των ενηλίκων απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Ποιος ο λόγος να πηγαίνουν στο σχολείο αφού οι προβλέψεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες; Ποιος ο λόγος να μορφωθούν, όταν οι κυβερνήσεις δεν ακούνε τους μορφωμένους; Ημέρα διαμαρτυρίας ορίστηκε η Παρασκευή και οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν...

ΒΟΟΜ_Fridays For Future

Η χώρα μας συμμετείχε στην ενέργεια αυτή την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, όταν εκατοντάδες μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα κρατώντας πολύχρωμα πλακάτ για να δηλώσουν την στήριξή τους στο παγκόσμιο κίνημα «Fridays for future», απαιτώντας την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε έναν υγιή πλανήτη. Μερικά από τα ευφάνταστα συνθήματα τους ήταν : «This planet is getting hotter than Young Leonardo Di Caprio», «There is no planet B», «You’ll die of old age, I’ll die from climate change».

ΒΟΟΜ_Fridays For Future

Όποιος θέλει να βρει περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορεί να στηρίξει ή να συμμετέχει στον αγώνα τους, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.fridaysforfuture.org. Εκεί θα βρει τις προσεχείς διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορεί ο καθένας να αντιδράσει στην οικολογική καταστροφή.

ΒΟΟΜ_Fridays For Future