Γράμμα στον σκύλο μου: Συγγνώμη που σε παραμέλησα τώρα που ήρθε το μωρό. Σύντομα θα είμαστε όπως παλιά.

Μυρτώ Κάζη
Wed, 04/10/2023 - 22:56

Τόσους μήνες ήσουν κάθε μέρα δίπλα μου. Μην σου πω ότι ήσουν ο πρώτος που "μύρισες" την αλλαγή στο σώμα μου. Ξαφνικά η κοιλιά μου έγινε το σημείο που ήθελες να είσαι πάντα κοντά. Απίστευτο, αλλά κατάλαβες ότι κάτι έτρεχε και ξαφνικά σταμάτησες να πηδάς επάνω μου. Έμπαινα σπίτι από τη δουλειά και αντί να ορμήξεις επάνω μου από τη χαρά σου, καθόσουν στα πίσω σου ποδαράκια και κουνούσες σαν τρελός την ουρά σου. Μα πώς τα είχες καταλάβει όλα;

Οι μήνες πέρασαν και ήταν λες και είχες μια δική σου επικοινωνία με το μωρό. Για ώρες καθόσουν ξαπλωμένος δίπλα μας και αφουγκραζόσουν τα άγχη μου, τις ανησυχίες μου, με είδες να κλαίω, με είδες να φουσκώνω, με είδες να κουράζομαι. Και ήσουν εκεί. Εγώ στην πολυθρόνα και εσύ δίπλα μου. Πιστός φρουρός δικός μου και του μωρού. Το χέρι μου ενώ παλιά χάιδευε μόνο εσένα, τώρα χάιδευε και την κοιλιά μου και εσύ δεν είχες πρόβλημα με αυτή την αλλαγή. Ξέρεις ούτε κι εγώ γνώριζα να σου πω πώς θα είναι τα πράγματα μόλις έρθει το μωρό.

Τρέμω μήπως άκουσες τη μαμά μου και κάποιους φίλους μας που προβληματίστηκαν με την παρουσία σου στο σπίτι. Σε αυτό το σημείο θέλω να ξέρεις πως δεν υπήρξε στιγμή που σκέφτηκα να σε αποχωριστώ. Για εμάς είσαι η οικογένειά μας. Ο φίλος μας, το παιδάκι μας το πρώτο.

Και ήρθε το μωρό και όλα άλλαξαν. Το ξέρω και σου ζητώ συγνώμη. Και για εμάς ήταν όλα καινούργια και έπρεπε να τα μάθουμε από την αρχή. Θηλασμός, αποστειρώσεις, κλάματα το βράδυ, άγχος, κούραση. Συνέβη ένα βράδυ να ξεχάσω να σου βάλω φαγητό. Συνέβη να μην σε πάμε την πρωινή σου βόλτα. Κι όμως εσύ κρατήθηκες. Κύριος. Πώς να σε ευχαριστήσω δεν ξέρω... Και πώς να σου ζητήσω συγνώμη για τις αλλαγές.

σκύλος και παιδί

Το μωρό δεν πήρε τη θέση σου, και κανείς ποτέ δεν θα την πάρει. 

Απλά γίναμε ξαφνικά τέσσερις και σου υπόσχομαι πως σε λίγους μήνες όλα θα είναι όπως παλιά και ακόμα καλύτερα. Η αγάπη μας για εσένα δυναμώνει και σε ευχαριστώ που παρά τις αλλαγές εσύ είσαι πιστός φύλακας του μωρού. Σε ευχαριστώ που κάθεσαι δίπλα του στο relax του και το κοιτάς με αγάπη. Σε ευχαριστώ που κάνεις προσπάθειες να το μυρίσεις και να το μάθεις. Ναι, είναι οικογένειά μας πλέον και σου ζητώ να μου δώσεις λίγο χρόνο να ανακάμψω και εγώ.

σκύλος και παιδί

Σε λίγο καιρό θα παίζουμε, θα γελάμε και θα έχουμε βρει τους ρυθμούς μας πάλι! Σε ευχαριστώ που είσαι κοντά μας και ξέρω πως η παρουσία σου είναι το πιο σπουδαίο δώρο που μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου....