Hot news! Επισκληρίδιος με υπέρηχο | Μαμάδες, αυτό είναι το άρθρο που πρέπει να διαβάσετε σήμερα

Μαρία Ροδίτη
Mon, 25/09/2023 - 17:05

Ένα scroll στο Instagram και ένα video στο account του Δρ Ιωάννη Καλογήρου ήταν αρκετό για να μας «συστήσει» τη νέα και πιο hot μέθοδο επισκληριδίου αναισθησίας με τη χρήση υπερήχου. Αμέσως είπαμε ότι θέλουμε να τα μάθουμε όλα! Επικοινωνήσαμε, λοιπόν, μαζί του και εκείνος μας μίλησε για την καινοτομία που ήρθε για να καθησυχάσει ακόμα περισσότερο τις moms-to-be λίγο πριν τον τοκετό.

Freepik.com/senivpetro

Τι είναι η επισκληρίδιος αναισθησία με τη χρήση υπερήχων

Όπως λέει στο boommag.gr ο Δρ Ιωάννης Καλογήρου, «η επισκληρίδιος αναισθησία με τη χρήση υπερήχων είναι μια τεχνική που γίνεται από αναισθησιολόγο παρουσία μαιευτήρα, κατά τη διάρκεια του τοκετού. Την εφαρμόσαμε, μάλιστα, για πρώτη φορά σε ασθενή μου, στο νοσοκομείο με το οποίο συνεργάζομαι, και η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του πρωτοποριακού μηχανήματος υπερήχων από τον υπεύθυνο του αναισθησιολογικού τμήματος, Δρ Στάμο Γεώργιο».

«Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι με τη βοήθεια της κάμερας μειώνεται η πιθανότητα τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης, που ναι μεν είναι σπάνιο να συμβεί, όμως έτσι το αποκλείουμε εντελώς. Όλα γίνονται πιο εύκολα», προσθέτει.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η μέθοδος

Η κουβέντα μας συνεχίστηκε με μία ερώτηση που περνά από το μυαλό όλων των moms-to-be. Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες η επισκληρίδιος με τη χρήση υπερήχων; Ναι ή όχι; «Φυσικά και όλες οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την τεχνική. Ειδικά, όμως, για τις παχύσαρκες, η εν λόγω μέθοδος είναι σωτήρια. Κι αυτό, γιατί λόγω λίπους, όταν εμείς οι γιατροί πάμε να πιάσουμε τους σπόνδυλους για να καταλάβουμε πού ακριβώς θα κάνουμε την επισκληρίδιο, δυσκολευόμαστε αρκετά. Τώρα, όμως, με τη μέθοδο του υπερήχου έχουμε τη δυνατότητα να βρίσκουμε το ακριβές σημείο και η επισκληρίδιος αναισθησία να γίνεται με απόλυτη ακρίβεια», εξηγεί στο boommag.gr ο Δρ Καλογήρου.

Όσο για πόνο και ανεπιθύμητες ενέργειες; Moms-to-be, stay cool! Δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα!

Ο Δρ Ιωάννης Καλογήρου είναι ιδρυτής της Woman Clinic Καλογήρου, που εξειδικεύεται στον τομέα της Γυναικολογίας & Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.