Η Angelina Jolie θα κυκλοφορήσει βιβλίο για τα δικαιώματα των παιδιών σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Sat, 17/10/2020 - 13:32
0 Comments

Μέσα στο 2021 η ηθοποιός και φιλάνθρωπος Angelina Jolie, πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, που θα αφορά τα δικαιώματα των παιδιών και θα απευθύνεται σε εφήβους. Το βιβλίο θα έχει τίτλο "Μάθε για τα δικαιώματά σου (και διεκδίκησέ τα)" και στοχεύει στο να διδάξει και να ενημερώσει τα νέα παιδιά για το ποια είναι τα δικαιώματά τους και πού θα πρέπει να απευθυνθούν για βοήθεια σε περίπτωση που αυτά καταπατούνται. 

boom angelina jolie βιβλίο δικαιώματα παιδιών

Ο θεματικός κορμός του βιβλίου είναι τα δικαιώματα του παιδιού όπως ορίζονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς όλο το project προέκυψε από τη θλιβερή διαπίστωση ότι τα παιδιά και συχνά οι ενήλικες αγνοούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφήνοντας τα πρώτα ευάλωτα. Το βιβλίο συνυπογράφει η συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού, Geraldine Van Bueren QC, μια από τους συντάκτες της σύμβασης - ορόσημο που αναγνώρισε στα παιδιά τα δικά τους δικαιώματα για πρώτη φορά.

Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο 2021 από τον εκδοτικό οίκο Andersen Press στην Αγγλία και από άλλους οίκους παγκοσμίως και απευθύνεται σε παιδιά από 13 ετών και άνω. Θα περιλαμβάνει κατηγορίες των δικαιωμάτων και πώς αυτά εφαρμόζονται στον πραγματικό κόσμο, όπως για παράδειγμα η ελευθερία έκφρασης, η φυλετική ισότητα, η υγεία, το κλίμα και το βιώσιμο περιβάλλον. Κάθε κατηγορία θα συνοδεύεται από πραγματικές αναφορές παιδιών - ακτιβιστών που έχουν πολεμήσει για να κάνουν τη διαφορά σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσα από τη δική τους φωνή. 

boom angelina jolie βιβλίο δικαιώματα παιδιών

Η ηθοποιός δήλωσε σχετικά: " Σήμερα έχουμε μια νεολαία εξαγριωμένη και έτοιμη να πολεμήσει. Αλλά πολλά παιδιά δυσκολεύονται εξαιτίας της παραπληροφόρησης των ενηλίκων, της έλλειψης της γνώσης των δικαιωμάτων τους και της έλλειψη της αντίστοιχης εκπαίδευσης για το πώς θα τα χρησιμοποιήσουν και πώς θα τα εφαρμόσουν στη χώρα και στις συνθήκες που ζουν. Οφείλουμε να τους δώσουμε τα εργαλεία ώστε να ενδυναμώσουν τον αγώνα τους και τους ίδιους. Η Διεθνής Αμνηστία, η Geraldine και εγώ ελπίζουμε το βιβλίο να φτάσει στα χέρια νέων ανθρώπων, και γι' αυτούς να γίνει οδηγός τον οποίο θα έχουν μαζί τους και θα τον χρησιμοποιούν. Όχι μόνο για να τους ενημερώσει αλλά και για να τους ενεργοποιήσει και να χρησιμεύσει ως πηγή αναφοράς εκεί που χρειάζεται."

Πηγή: www.amnesty.org