Η ΠΑΕ Άρης καλεί τους φιλάθλους να γίνουν δότες μυελού των οστών

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Sat, 15/02/2020 - 16:23

H ΠΑΕ Άρης θέλοντας να υποστηρίξει κάθε παιδί που πάσχει από καρκίνο και στο πλαίσιο της αγωνιστικής της Super League, που είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για την παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδικής ηλικίας, καλεί τους φιλάθλους της να γίνουν δότες μυελού των οστών. 

boom Άρης καλεί τους φιλάθλους να γίνουν δότες μυελού των οστών

Από το 2007 και για πολλές χρονιές, η ομάδα του Άρη στηρίζοντας τον αγώνα των παιδιών που νοσηλεύονται σε παιδοογκολογικά τμήματα και θέλοντας να επικοινωνήσει το μήνυμα, είχε τοποθετήσει στη φανέλα των παικτών το λογότυπο της "Λάμψης", του συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βόρειας Ελλάδος. 

Αυτή τη φορά αποφασίζει να κάνει κάτι πιο δραστικό, δεδομένου ότι ένας εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών μπορεί να χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του, που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις.

Εάν κάποιος είναι μεταξύ 18-50 χρονών και σε καλή κατάσταση υγείας μπορεί να γίνει Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Είναι σημαντικό φυσικά να επισημανθεί πως η ένταξή των ανθρώπων στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει αυτόματα και δωρεά μοσχεύματος. Στις 16/2 λοιπόν από τις 15.00-19.00, πριν από τον αγώνα της Super League, μπορεί όποιος φίλαθλος το επιθυμεί, να γίνει εθελοντής δότης για καλό σκοπό!

BOOM Info

Η εγγραφή Ελλήνων στο αρχείο εθελοντών δοτών είναι σημαντική γιατί, λόγω ομοιοτήτων μεταξύ ομοεθνών, είναι πολύ πιθανότερο να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ελληνικής καταγωγής ασθενή στην Ελληνική δεξαμενή δοτών. Έχει υπολογιστεί με στατιστικά μοντέλα ότι μια χώρα με περίπου 10.000.000 ομοεθνών, όπως η Ελλάδα, θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια πιθανότητα εύρεσης συμβατού δότη για έναν ασθενή της τάξεως του 60-80% στη δικιά της δεξαμενή, αν διέθετε περίπου 200.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες.

Για αυτό τον λόγο είναι καθοριστικό να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, που σήμερα είναι λιγότεροι από 45.000.

 

Be my Hero!