Η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης "Μουλάν" με streaming στο Disney+ έναντι 30 δολαρίων

Boom Team
Mon, 31/08/2020 - 17:21

Και ενώ η πρεμιέρα της "Mulan" στους κινηματογράφους έπαιρνε συνεχείς αναβολές, εντέλει η Disney ανακοίνωσε πως η πιο πολυαναμενόμενη ταινία του 2020 θα προβληθεί στο Disney + από τις 4 Σεπτεμβρίου έναντι του ποσού των 30 δολαρίων. Και τότε ήταν που οι θεατές μπερδεύτηκαν καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν με αυτό το ποσό θα νοίκιαζαν την ταινία ή θα την αγόραζαν. Απ'΄ό,τι φαίνεται τίποτα από τα δύο δεν ισχύει!

boom mulan

Με λίγα λόγια, όποιος είναι συνδρομητής του Disney +, θα μπορεί να ξεκλειδώσει την υπηρεσία "Premier Access" και να δει την ταινία. Και μέσω αυτής της υπηρεσίας θα έχει τη δυνατότητα να τη δει όσες φορές θέλει, αρκεί να συνεχίσει να είναι συνδρομητής. Όπως λένε άνθρωποι του κινηματογράφου, η κίνηση αυτή της Disney έχει να κάνει περισσότερο με την ίδια τη βιομηχανία και το μέλλον της παρά με το ζήτημα των εσόδων. 

Σε μια εποχή που ο κινηματογράφος πλήττεται σε παγκόσμια κλίμακα λόγω κορωνοϊού, με αυτόν τον τρόπο η Disney προσπαθεί να ενισχύσει τα ταμεία της. Καθώς λοιπόν η ταινία, στοίχισε 200 εκατομμύρια, το να γίνει απόσβεση του ποσού αυτού, μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο μόνο μέσω το digital streaming. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Disney καθυστερούσε την πρεμιέρα της αντί να την εντάξει κατευθείαν στο Disney +. Από την άλλη, η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους ταυτόχρονα με το Disney + και σε περιοχές όπου η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη και οι αίθουσες των κινηματογράφων είναι ακόμα ανοιχτές. 

Και όμως όπως αναφέρει το CNN, η επιλογή αυτή δεν ήταν μόνο οικονομική. Όπως θα δηλώσει και ο Bernie McTernan, αναλυτής της Rosenblatt Securities, πρόκειται για ένα "πείραμα με μια ενοχλητική μορφή διανομής". Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν πιθανότητες ώστε η Disney να κερδίσει περισσότερα μέσω του Premier Access σε σχέση με το Box Office. Παράλληλα εκτιμά ότι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο ώστε πολλοί θεατές να μην ακυρώσουν τη συνδρομή τους στο Disney+. 

boom mulan

Άραγε θα είναι επιτυχές το πείραμα;

Τα blockbusters κρίνονται συνήθως από το μέγεθος του box office τους και μπορεί η "Mulan" να είναι μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, τελικά όμως μπορεί να μην έχει σημασία αν θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη Disney. Το Ηollywood άλλωστε έχει στοιχεία που δείχνουν πως οι κυκλοφορίες ταινιών των κινηματογράφων που εντέλει πραγματοποιήθηκαν όσο μείναμε σπίτι, μπορούν να λειτουργήσουν. Και αν πάλι οι καταναλωτές διστάσουν να πληρώσουν τη συνδρομή των 30 δολαρίων, σύμφωνα με τον Zak Shaikh, vice president της εταιρείας ερευνών Magid, δεν είναι ότι η Disney είχε άλλη επιλογή. "Αν ο κορωνοϊός οδηγήσει στο κλείσιμο των περισσότερων κινηματογράφων, η προβολή μέσω του Disney+ θα φαντάζει ως ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθεί η Disney με το κοινό της και να αποκομίσει περισσότερα έσοδα τη δεδομένη στιγμή", είπε ο Shaik στο CNN. 

Οπότε η "Mulan" αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη βιομηχανία, ένα πείραμα που θα επιτρέψει στο μεγαλύτερο στούντιο του Hollywood να επεξεργαστεί το μέλλον. Πέρα από αυτό, όμως είναι δύσκολο να πούμε τι αντίκτυπο θα έχει η digital κυκλοφορία της ταινίας.

 

Πηγή: CNN