Πανεύκολο κέικ καρότου με 5 δημητριακά και επικάλυψη τυρί κρέμα | Το τέλειο ανοιξιάτικο σνακ!

Boom Team
Fri, 26/04/2024 - 12:25

Ετοιμάζεστε για ανοιξιάτικο πικ νικ; Περιμένετε τη νονά να φέρει τη λαμπάδα ή έχουν κανονίσει συμμαθητές των παιδιών να έρθουν για playdate; Όποια κι αν είναι η περίσταση, το κέικ καρότου με Φαρίν απ με 5 Δημητριακά Μύλοι Αγίου Γεωργίου είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο σνακ!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά | Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά | Συνολικός χρόνος:  1 ώρα και 5 λεπτά | Μερίδες: 15-18 | Βαθμός δυσκολίας: εύκολη

Υλικά:

Για το κέικ (για μακρόστενη φόρμα 30x10)

  • 500 γρ.Φαρίν απ με 5 Δημητριακά, Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 120 γρ. καρότο τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 440 γρ. γιαούρτι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ⅔ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 πρέζες γαρίφαλο
  • 120 γρ. σταφίδες
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ σπόρος βανίλια τόνκα, τριμμένος
Το αλεύρι Φαρίν απ με 5 δημητριακά, είναι ολικής άλεσης και συνδυάζει 5 διαφορετικά δημητριακά: μαλακό σίτο, ντίνκελ, ζην (δίκοκκο), βρώμη και κριθάρι.

Για το frosting

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 20 γρ. μέλι ή λευκό πετιμέζι ή σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας.
  3. Σε ένα δοχείο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τη βανίλια και τη μαγειρική σόδα και ομογενοποιούμε το μείγμα.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.
  8. Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα.
  9. Τοποθετούμε τη φόρμα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε για 55-60 λεπτά.
  10. Όταν το κέικ καρότου είναι έτοιμο αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρουμε.

Για το τυρί κρέμα

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γλυκαντικό που θα επιλέξουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα στο κέικ καρότου.

Tips

  • Μπορείτε να κάνετε τη μισή ποσότητα αν θέλετε, αντίστοιχα σε μία μικρότερη φόρμα.
  • Η θερμοκρασία από φούρνο σε φούρνο διαφέρει. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο το κέικ σας βυθίστε στο εσωτερικό του κέικ καρότου ένα μαχαίρι, αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο, αν έχει υγρασία θα χρειαστεί να το αφήσετε λίγο ακόμα.
  • Μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, και ιδίως τα πρώτα 20 λεπτά γιατί αυτό θα επηρεάσει τόσο το φούσκωμα του κέικ σας όσο και τη θερμοκρασία του φούρνου.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ!

Ανακαλύψτε κι άλλες πεντανόστιμες συνταγές εδώ:

Site: alevri.com

Facebook: alevri.com.gr

Instagram: myloiagiougeorgiou