Πεντανόστιμο καλοκαιρινό κέικ με φράουλες!

Μυρτώ Κάζη
Wed, 08/06/2022 - 12:03

Από τη στιγμή που ανέβασα στο Instagram μου ότι ετοιμάζω κέικ με φράουλες, επικράτησε ένας χαμός!

Η αλήθεια είναι πως είναι πανεύκολο απλά όλοι έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε το απλό κέικ και ένα τέτοιο καλοκαιρινό twist μάς ενθουσίασε πραγματικά!

Θα σας δώσω λοιπόν την εξαιρετικά απλή στην εκτέλεση συνταγή του αλλά θέλω να προσέξετε πως το έκανα με αλεύρι Φαρίν απ με 5 δημητριακά από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, ένα αλεύρι ολικής άλεσης που συνδυάζει 5 διαφορετικά δημητριακά: μαλακό σίτο, ντίνκελ, ζην (δίκοκκο), βρώμη και κριθάρι και είναι μια ακόμα πιο υγιεινή πρόταση για όλους εμάς που λατρεύουμε τα γλυκά. Magic!

Πάμε για τη συνταγή!

ΥΛΙΚΑ:

  • αλεύρι Φαρίν απ με 5 Δημητριακά
  • 180 γρ.βούτυρο (πάντα σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 αυγά, επίσης σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
  • 600 γραμμάρια φράουλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180°C.

Βουτυρώνουμε με το χέρι και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι μία φόρμα κέικ ανάλογα με το σχήμα του κέικ που επιθυμούμε.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, τα αυγά ένα ένα και στο τέλος το γιαούρτι.

Στη συνέχεια βάζουμε το Αλεύρι Φαριν απ με 5 δημητριακά, Μύλοι Αγίου Γεωργίου χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ.

Παράλληλα πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αλευρώνουμε για να φύγει η υγρασία. Τις τοποθετούμε στο μείγμα!

Προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 50-60 λεπτά και δοκιμάζουμε μέχρι το μαχαίρι μας να βγει καθαρό.

Προσοχή: Επειδή το μείγμα μας έχει τις φράουλες, μην το ξεφορμάρετε αμέσως. Περιμένετε να κρυώσει και βγάλτε το μετά από τη φόρμα.

Για τη σοκολάτα, λιώστε μια πλάκα κουβερτούρας σε μπεν μαρί, ρίξτε την κουβερτούρα συμμετρικά πάνω από το κέικ και στολίστε το με φρέσκιες φράουλες (εγώ έβαλα και μερικά blueberries) στο επάνω μέρος του!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ! 

Με αγάπη,

Μυρτώ