Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη γιορτή της Μητέρας με την e-ανθοδέσμη αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε το έργο της

Μυρτώ Κάζη
Wed, 01/05/2024 - 14:43

Η Μέριμνα, με αφορμή τη γιορτή της Μητέρας, την Κυριακή 12 Μαίου, προσκαλεί για τρίτη χρονιά όλες/ους να εορτάσουν την ημέρα με τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία #anthodesmi_agapis

Ο στόχος της δράσης μας είναι να στηρίξουμε το έργο της Μέριμνας προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Μέσω της δράσης αυτής, όποιος επιλέξει να προχωρήσει σε δωρεά, θα συνεισφέρει στην χρηματοδότηση ψυχικής στήριξης παιδιών και εφήβων που πενθούν την απώλεια της μητέρας τους. Με την κατάλληλη συμβουλευτική που παρέχει η Μέριμνα τα παιδιά αναπτύσσουν νέα ψυχικά αποθέματα για να διαχειριστούν το θρήνο τους.

Ο θρήνος  είναι μία μακρόχρονη διεργασία στη διάρκεια της οποίας το παιδί βιώνει οδυνηρές αντιδράσειςκαθώς προοδευτικά προσαρμόζεται στην απουσία της μητέρας του, αναπτύσσει έναν  εσωτερικευμένο  δεσμό μαζί της και επαναπροσδιορίζει την ιστορία της ζωής του.

Κάθε μητέρα ακόμα και αν δεν είναι κοντά μας, Ζει για Πάντα στην Καρδιά μας!

Να πώς θα συμμετάσχεις στη σπουδαία αυτή δράση από τις 9 ως τις 12 Μαΐου:

  • Μπες εδώ
  • Όρισε αν θέλεις να κάνεις δωρεά
  • Γράψε την ευχή σου στη μητέρα της καρδιάς σου
  • Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η e-ανθοδέσμη αγάπης θα αποσταλεί την ίδια στιγμή στο email που έχεις ζητήσει.
  • Ευχαριστήριο email και στην συνέχεια απόδειξη σε περίπτωση δωρεάς θα σταλεί στο δικό σου email.

Οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της Μέριμνας παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική στήριξη και διευκολύνουν την προσαρμογή του παιδιού και της οικογένειας στην απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Το σύνολο συνεδριών για τη στήριξη κάθε παιδιού ή εφήβου για απώλεια γονιού από φυσικό αίτιο είναι τρεις περίπου μήνες.  Η διάρκεια της στήριξης στην απώλεια γονιού από αιφνίδιο ή βίαιο θάνατο είναι ένα με δύο χρόνια.

ΒΟΟΜ ΝΟΤΕ: Λίγα λόγια για τη Μέριμνα

Η «Μέριμνα» είναι η μόνη αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που παρέχει δωρεάν Συμβουλευτική Στήριξη στο Πένθος σε παιδιά και τις οικογένειες τους για την αρρώστια ή την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους στο Πένθος. Σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις στήριξης της Ελληνικής κοινωνίας σε κρίση. Επίσης είναι η μόνη που παρέχει παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα στο σπίτι. Το ερευνητικό της έργο και στις δύο υπηρεσίες της είναι διαθέσιμο για την εκπαίδευση του επιστημονικού δυναμικού και του πληθυσμού στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αντιμετώπισης του πένθους. Ιδρύθηκε από 9 επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και Παιδείας και στα 28 χρόνια της λειτουργίας της έχει φροντίσει περισσότερους από 55.000 επωφελούμενους (παιδιά και μέλη οικογενειών), έχει επιμορφώσει περισσότερους από 5.000 εκπαιδευτικούς, 1.000 επαγγελματίες υγείας και πάνω από 2.000 εργαζόμενους σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων. Περισσότερες πληροφορίες: www.merimna.org.gr

Λίγα λόγια για την απώλεια της μητέρας

Ο θάνατος της μητέρας είναι ένα οδυνηρό γεγονός στη ζωή ενός παιδιού και αποτελεί την αρχή μιας δύσκολης περιόδου γι’ αυτό. Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον ενός παιδιού που έχει χάσει την μητέρα του συχνά έρχονται σε δύσκολη θέση καθώς αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να τα βοηθήσουν. Αναρωτιούνται πώς αισθάνεται το παιδί, ποιες επιπτώσεις θα έχει η σημαντική αυτή απώλεια στην εξέλιξή του και ακόμα τι να του πουν και πώς να το στηρίξουν.

Ποιες είναι οι ανάγκες ενός παιδιού που θρηνεί την απώλεια της μητέρας του;

• Να κατανοήσει ακριβώς, τι συνέβη στο αγαπηµένο του πρόσωπο και γιατί.

• Να έρθει σε επαφή και να εκφράσει τα συναισθήµατα που του προκαλεί η απώλεια.

• Να διατηρήσει ζωντανή την ανάµνηση του αγαπηµένου του προσώπου.

• Να αισθάνεται ότι µπορεί να συνεχίσει τη ζωή του και να επενδύσει σε άλλες σχέσεις.

• Να δέχεται στήριξη από το περιβάλλον του.

Πώς στηρίζουµε το παιδί που θρηνεί;

• Ενηµερώνοντάς το έγκαιρα, αξιόπιστα και µε απλά λόγια.

• Ενθαρρύνοντάς το να εκφράσει τα συναισθήµατά του.

• ∆ιευκολύνοντάς το να διατηρήσει την ανάµνηση του προσώπου που πέθανε.

• Ενισχύοντας τη συµµετοχή του στο οικογενειακό πένθος.

• Εξασφαλίζοντας τη συνέχεια και τη σταθερότητα στις συνθήκες ζωής του.

• Παρέχοντας υποστήριξη σε σταθερή βάση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ. Και θυμίσου πως είναι υπέροχο τώρα το Πάσχα, αλλά και όλο τον χρόνο να στηρίζουμε παιδιά και οικογένειες που βιώνουν τόσο δύσκολες καταστάσεις.