Στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube, αγαπημένοι ηθοποιοί διαβάζουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Boom Team
Sat, 24/12/2022 - 10:03

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει τον κύκλο αναγνώσεων «Ιστορίες για τα Χριστούγεννα» και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία! Γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς συμμετέχουν στη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και μας μεταφέρουν την εορταστική ατμόσφαιρα διαβάζοντας πέντε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Σε ανάγνωση του Ακύλλα Καραζήση θα ζωντανέψει «Η Σταχομαζώχτρα» από τα «Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Εκδόσεις Μίνωας, 2011). Ο Μάνος Κοντολέων μοιράζεται την ιστορία «Χρυσαφένια, Aσημένια...νύχτα χριστουγεννιάτικη» από το βιβλίο του «Ιστορίες για τα δικά μου Χριστούγεννα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) ενώ η Νατάσα Εξηνταβελώνη διαβάζει το βιβλίο «Ο Καρυοθραύστης», του Ε. Τ. Α Χόφμαν, εκδ. Ψυχογιός (2016). Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος αφηγείται τη δική του ιστορία «Ο δικός μας Άγιος Βασίλης», εκδόσεις Πατάκη (2012) και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος διαβάζει το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους» (Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2012).

Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube (βρείτε πληροφορίες ΕΔΩ) για όλη την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2023, ενώ όσοι επισκεφτούν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορούν να απολαύσουν τις Ιστορίες στις Φωλιές του Δανειστικού Τμήματος, στο ισόγειο.