Θεσσαλονίκη: Δεκάδες μητέρες θήλασαν δημοσίως τα μωρά τους στο προαύλιο του δημαρχιακού μεγάρου

Boom Team
Tue, 05/11/2019 - 12:39

Την περασμένη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, δεκάδες μητέρες παρευρέθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης μαζί με τα μωρά τους, συμμετέχοντας σε μία δράση-γιορτή για την απενοχοποίηση του μητρικού θηλασμού στον δημόσιο χώρο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Δημόσιου Θηλασμού και Μητρότητας στο πλαίσιο του 10ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας. 

δημόσιος θηλασμός

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις με μέλη των ομάδων του Δικτύου που έχει αποστολή την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το θηλασμό, «από μητέρα προς μητέρα».  

Την περασμένη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, δεκάδες μητέρες παρευρέθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τα μωρά τους , συμμετέχοντας σε μία δράση-γιορτή, για την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και την εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.   Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Δημόσιου Θηλασμού και Μητρότητας στο πλαίσιο του 10ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας.    Στη δι

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού που γιορτάζεται στην Ελλάδα 1-7 Νοεμβρίου.