Με λίγη έμπνευση, πολλή φαντασία και σύμμαχο της Easy Bake θα ετοιμάσουμε τις πιο νόστιμες συνταγές για το luncbox...
Δευτέρα τσουρεκάκι γεμιστό για σνακ ή πρωινό
Pancakes την Τρίτη – θα μας σπάσουν τη μύτη!
Τετάρτη muffins με μπανάνες και βρώμη – δεν πέρασε η εβδομάδα ακόμη;
Πατατοπιτάκι ή τυροψωμάκι για Πέμπτη και Παρασκευή;
Κοίτα κάτι διλήμματα που έχει η ζωή...
Έτσι νόστιμα και υγιεινά ξεκινούν οι μέρες κι οι εβδομάδες,
με Easy Bake συνταγές για βιαστικές μαμάδες.
Ατομικά τσουρεκάκια με κρέμα και φρούτα | Συνολικός χρόνος: 2,5 ώρες, μερίδες 4
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη: 1 συσκευασία μείγμα για Πολίτικο Τσουρέκι Easy Bake | 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (περιέχεται στη συσκευασία) | 140 γρ. νερό
Για την κρέμα: 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου | 160 γρ. γάλα | 40 γρ.ζάχαρη | 15 γρ. κορν φλάουρ | 18 γρ. βούτυρο | 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα: 1 μήλο και 1 αχλάδι, κομμένα σε ροδέλες, αμύγδαλο φιλέ, 1 κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο νερό (για την επάλειψη)
How To:
Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια ώστε να πάρουν μια βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά και καλύπτουμε καλά με μια μεμβράνη. Αφού περάσουν 20 λεπτά, επαναφέρουμε στη φωτιά ώστε να πάρει άλλη μια βράση. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε συνεχώς. Το σουρώνουμε και αφού ρίξουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα, μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και τοποθετούμε μια μεμβράνη.
Για τη ζύμη: Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μετά και το δεύτερο φούσκωμα (6° βήμα στη συνταγή που αναγράφεται στη συσκευασία), χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα πλάθουμε απαλά σε σχήμα μπάλας. Τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους –καθώς θα φουσκώσουν ξανά– σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με τα δάχτυλά μας δημιουργούμε μια εσοχή στη μέση κάθε μπάλας και βάζουμε πάλι το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα κομμάτια να διπλασιαστούν σε όγκο. Βγάζουμε τα τσουρέκια από τον φούρνο, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία της εσοχής και στη μέση βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από την κρέμα μας. Τοποθετούμε από μία ροδέλα φρούτου, αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 150°C για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και σερβίρουμε!
Tips:
• Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς χλιαρό.
• Ο λόγος που τοποθετούμε αμέσως μεμβράνη στην κρέμα είναι για να μην πιάσει πέτσα.
Έτσι θα έχει τέλεια υφή και όψη.
Mini pancakes με σταγόνες σοκολάτας & φρούτα | Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά, μερίδες 4
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη: 1 συσκευασία μείγμα για Pancakes EasyBake | 275 γρ. νερό | 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας | βούτυρο (για το τηγάνι)
Για το γαρνίρισμα: μύρτιλα, σμέουρα, πορτοκάλι, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
How To: Ετοιμάζουμε τα pancakes σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίαs και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο-μπουκάλι με φαρδύ στόμιο (ώστε να χωρούν να περάσουν οι σταγόνες σοκολάτας), διαφορετικά χρησιμοποιούμε ένα μικρό κουτάλι. Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα (μέγεθος νομίσματος) από το μείγμα μας. Τηγανίζουμε όσα pancakes χωρούν στο τηγάνι μας, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Με μια μικρή σπάτουλα τα αναποδογυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε σε πιάτο όπου έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός. Γαρνίρουμε με τα φρούτα και σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Tip:
Μία φορά είναι αρκετή να αναποδογυρίσουμε τα pancakes. Tα γυρνάμε όταν εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνειά τους και φουσκώσουν.
Muffins με νιφάδες βρώμης και μπανάνα | Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά, μερίδες 18
Θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία μείγμα για Muffins Easy Bake |200 γρ. νερό | 150 γρ. σπορέλαιο | 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου) | 3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με πιρούνι |1 κ. γ. κανέλα | 25 γρ. νιφάδες βρώμης + επιπλέον για το πασπάλισμα | 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη (για το πασπάλισμα)– προαιρετικά
How To: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μείγμα για muffins, το νερό, το σπορέλαιο και το αυγό μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα, το αλάτι, τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε φορμάκια ή αντικολλητικά χαρτάκια στις θήκες για muffins και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3. Πασπαλίζουμε με λίγες νιφάδες βρώμης και κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
Tip:
Αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε αντικολλητικά χαρτάκια στις θήκες, τότε θα πρέπει να τις βουτυρώσουμε.
Tυροψωμάκια με ελιές | Συνολικός χρόνος: 1 ώρα, μερίδες 10-12
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη: 1 συσκευασία μείγμα για Τυροψωμάκια Easy Bake | 175 γρ. νερό | 115 γρ. ελαιόλαδο | 200 γρ. τυρί φέτα | 100 γρ. ελιές, σε ροδέλες | φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
How To: Ετοιμάζουμε τα τυροψωμάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίαs. Προσθέτουμε στη ζύμη τη φέτα σε με-γάλα κομμάτια, τις ελιές, τη ρίγανη και αφού ζυμώσου-με λίγο ακόμα, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ζυμαράκια, περίπου 90 γρ. το καθένα, τοποθετώντας τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 190°C για περίπου 25 λεπτά.
Tip:
Μπορούμε, αντί για ταψί, να χρησιμοποιήσουμε φόρμα για muffins. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να περάσουμε κάθε θήκη με ελαιόλαδο.
Πατατοπιτάκια | Συνολικός χρόνος: 2 ώρες, μερίδες 20
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη: 1 συσκευασία μείγμα για Προζυμένιο Ψωμί Easy Bake | 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) | 310 γρ. νερό
Για τη γέμιση: 500 γρ. πατάτες (κομμένες σε κύβους) | 1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι|1 πιπεριά Φλωρίνης | 6 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)| 6 κλωναράκια φρέσκο άνηθο ή δυόσμο (ψιλοκομμένο) | 100 γρ. φέτα (τριμμένη) | 100 γρ. γραβιέρα (τριμμένη) | ρίγανη ή θυμάρι | αλάτι & πιπέρι | γλυκιά πάπρικα |100 γρ. ελαιόλαδο | σουσάμι (προαιρετικά)
How To:
Για τη γέμιση: Βράζουμε τις πατάτες σε καλά αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά, τις στραγγίζουμε και όταν κρυώσουν ελαφρά, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις πατάτες, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τα τυριά και ανακατεύουμε. Ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Για τη ζύμη: Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για τη σύνθεση: Σε αλευρωμένο πάγκο αδειάζουμε τη ζύμη και αφού τη ζυμώσουμε ελαφρά, τη χωρίζουμε σε 20 κομμάτια-μικρές μπαλίτσες (περίπου 40 γρ. την κάθε μία). Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα κυκλικά, αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη ζύμη μας. Κλείνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας ξανά μια μπάλα. Τοποθετούμε τα πατατοπιτάκια σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση καθώς θα φουσκώσουν. Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.
Tips:
• Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς χλιαρό.
• Στη γέμιση μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα και τη γραβιέρα με άλλα τυριά της προτίμησής μας, δίνοντας όμως προσοχή στην ποσότητα αλατιού που θα προσθέσουμε.
Easy Bake
- Site: easybake.com.gr
- Facebook: alevri.com.gr
- Instagram: myloiagiougeorgiou & easybake_myloiagiougeorgiou
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο 9ο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας πάνω στο εξώφυλλο!