40 πρωτότυπες ιδέες για δημιουργική απασχόληση για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Sat, 28/03/2020 - 17:27

Με μια εκστρατεία με τίτλο "Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!" το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) μάς καλεί να παραμείνουμε στο σπίτι και προτείνει μια σειρά από πρωτότυπες ιδέες για απασχόληση για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους σε όλη την Ελλάδα.

boom πρόσκοποι ιδέες

Παιδιά Δημοτικού

Καλλιτεχνικά, παιχνίδια, μαγειρική, ενημερωτικές εκπομπές στο διαδίκτυο και συμμετοχή σε διαγωνισμούς είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που προτείνουν οι πρόσκοποι στους μαθητές του δημοτικού. Το να φτιάξουν το δικό τους slime, να δημιουργήσουν ένα κόμικ ή να φτιάξουν μια χρονοκάψουλα είναι tasks που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν τη φαντασία τους και να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους στο σπίτι. 

Παιδιά Γυμνασίου

Για τα παιδιά του γυμνασίου, πέρα από τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους, σημαντική είναι και η καλλιέργεια της φαντασίας τους και των ταλέντων τους. Γι' αυτό στις προτάσεις των προσκόπων συμπεριλαμβάνονται η εκμάθηση του αλφαβήτου της νοηματικής, η δημιουργία παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού, το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας και φυσικά η περιήγηση στα μουσεία του κόσμου. 

boom πρόσκοποι ιδέες

Παιδιά Λυκείου

Τα παιδιά Λυκείου, όπως συστήνει η ομάδα, καλύτερα να κάνουν ένα διάλειμμα από τις σχολικές υποθέσεις, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους με νέες εμπειρίες και γνώσεις. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια νέα γλώσσα, να δημιουργήσουν ένα video με τους κανόνες πρόληψης και υγιεινής, να προετοιμαστούν για τη φετινή ώρα της Γης αλλά και να μάθουν για το έργο μεγάλων φιλανθρωπικών οργανώσεων. 

boom πρόσκοποι ιδέες

Για τους νέους από 18-26

Πού θα διοχετεύσουν όλη αυτή την ανεξάντλητη ενέργεια που έχουν οι νέοι; Το να πρασινίσουν το μπαλκόνι τους, να εξερευνήσουν τη βιβλιοθήκη του TEDx, να βάλουν μια τάξη στα ντουλάπια, στις βιβλιοθήκες ακόμα και στους σκληρούς δίσκους, να αλλάξουν τη διακόσμηση του σπιτιού, είναι μερικές καλές ιδέες...

boom πρόσκοποι ιδέες

Επίσης, η προσκοπική ομάδα δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να μπει σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό ταλέντου και δεξιοτήτων και να κερδίσει ένα έπαθλο. Μάθετε περισσότερα εδώ

boom πρόσκοποι ιδέες

 

A scout smiles and whistles under all circumstances. - Robert Baden - Powell