Ας βοηθήσουμε την Άρτεμη να κάνει την επέμβαση που θα αλλάξει τη ζωή της!

Μυρτώ Κάζη
Thu, 30/03/2023 - 09:15

Είναι και αυτές οι ιστορίες που κάνουν τον χρόνο να σταματά.

Σκέφτεσαι ότι χθες "πέταξες" κάποια χρήματα σε κάτι που δεν χρειαζόσουν, ότι έκανες μια απερίσκεπτη σπατάλη, γιατί απλά είσαι καλά στην υγεία σου, εσύ και τα παιδιά σου και η ζωή κυλά όμορφα και στρωτά χωρίς άγχη και δάκρυα.

Και ξαφνικά διαβάζεις για την Άρτεμη.

Και βλέπεις αυτό το υπέροχο χαμογελαστό μουτράκι. Ένα μουτράκι γεμάτο χαμόγελο.

Και διαβάζεις την ιστορία της...

Η Άρτεμις γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 με εγκεφαλική παράλυση - σπαστική τετραπληγία. Γεννήθηκε πρόωρα, στις 30 εβδομάδες, και η πάθησή της προκλήθηκε την ώρα της γέννησης. Διαγνώσθηκε σχεδόν αμέσως, αλλά οι γιατροί δε μπορούσαν να προβλέψουν το μέγεθος της "ζημιάς". Οι θεραπείες ξεκίνησαν από 5 μηνών, κι από τότε δεν έχουν σταματήσει. Το αποτέλεσμά τους όμως είναι μικρής εμβέλειας γιατί κάθε φορά που ψηλώνει, χάνει το κέντρο βάρους της, με αποτέλεσμα ό,τι κατακτάει να χάνεται, κάτι που μεταφράζεται ως "βήματα πίσω".

Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα ζωής της έχει υποβληθεί επίσης σε 2 εκχύσεις botox, 1 επέμβαση επιμήκυνσης μυών κάτω άκρων και 1 έκχυμα block αλκοόλης. Δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω προσπάθειες δεν έφεραν αποτελέσματα. Συνήθως, στα παιδιά με έντονη σπαστικότητα συμβαίνει το εξής: όσο μεγαλώνουν αυξάνεται και αυτή. Παρόλα αυτά, η Άρτεμις δεν έχασε τη γενναιότητά της και το χαμόγελό της. Δεν το έχει βάλει κάτω! Ούτε όταν έχασε τον πατέρα της στα 5 της χρόνια. Από μικρή το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να τρέξει στην παραλία με την αδερφή της και τους φίλους της. 
Έτσι λοιπόν αρχίσαμε να ψάχνουμε τι άλλο μπορεί να γίνει. Η παιδονευρολόγος της μας μίλησε για τη Ριζοτομή. Είναι μία επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, που θα εξαλείψει τη σπαστικότητά της. Έτσι μόνο οι θεραπείες της μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Και σκέφτεσαι ξαφνικά αυτή τη μάνα. Τη μάνα που καλείται να χαμογελάει δίπλα στο παιδί της για να δώσει και να πάρει δύναμη.

"Την επέμβαση αυτή καλείται να την κάνει στο St. Louis, Missouri με τον γιατρό Dr. Park (θεωρείται ο πρωτοπόρος της συγκεκριμένης μεθόδου).
Αυτός είναι και ο λόγος που φτιάχτηκε αυτή η σελίδα, γιατί μία τέτοια επέμβαση-αποκατάσταση κοστίζει πάρα πολύ. Αυτό το παιδί πρέπει να καταφέρει να φτάσει Αμερική και με τη βοήθεια όλων μας να σηκωθεί από το αμαξίδιο! Κάθε βοήθεια θα είναι για εμάς σπουδαία, γι αυτό δημιουργήσαμε έναν ερανικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα" ,
μας εξηγεί.

Φυσικά και θα βοηθήσουμε την Άρτεμη. Αν και αυτό το υπέροχο πλάσμα έχει ΤΟΣΗ εσωτερική δύναμη που δεν χρειάζεται τη βοήθειά μας. Θα τα καταφέρει όλα μόνη της γιατί είναι δυνατή. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε σήμερα, είναι να βάλουμε στον ερανικό λογαριασμό ό,τι μπορεί ο καθένας. Κάτι μικρό ή λίγο πιο μεγάλο.

Για αυτό το παιδί.

Για αυτό το υπέροχο κοριτσάκι.

 

Ας βοηθήσουμε την Άρτεμη να κερδίσει τη ζωή της πίσω!

Πώς; Με ό,τι μπορεί ο καθένας.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
GR3601101150000011500819062
Δικαιούχοι Λογαριασμού: 
Γιαννοπούλου Άρτεμης Παναγιώτα
Γρηγορίου Γεωργία (μητέρα)

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη μικρή ηρωίδα, μπορείτε να δείτε στη σελίδα της στο Facebook εδώ