Διακοπές πριν και μετά τα παιδιά: Βρείτε τις διαφορές (δεν θα δυσκολευτείτε)

Γεωργία Καρκάνη
Thu, 28/07/2022 - 23:00

Μέχρι να γίνεις μαμά, όλοι σου λένε για την αγάπη που θα βιώσεις, για τον τρόπο με τον οποίο η μητρότητα θα αλλάξει τη ζωή σου. Κανένας όμως δεν σε προετοιμάζει για τις τεράστιες αλλαγές που φέρνει ένα μικρό παιδί στις διακοπές...

holidays
Photo by Tira Chardz on Freepik

Πριν από τα παιδιά: Απλά έμπαινες σε ένα πλοίο με έναν υπνόσακο παραμάσχαλα και σε όποιο νησί σε έβγαζε.

Μετά τα παιδιά: Οργανώνεις τις διακοπές σου περίπου ένα εξάμηνο νωρίτερα, για να βεβαιωθείς ότι θα έχεις καμπίνα στο πλοίο, βρεφικό κρεβάτι στο δωμάτιο και νοσοκομείο σε απόσταση ασφαλείας από τον προορισμό που έχεις επιλέξει μετά από ώριμη σκέψη.

Πριν από τα παιδιά: Πετούσες δυο μαγιό και δυο αλλαξιές ρούχα στο σακίδιο και εξαφανιζόσουν.

Μετά τα παιδιά: Ετοιμάζεις λίστα με όλα τα απαραίτητα – τα οποία καταλαμβάνουν πέντε σελίδες.

Photo: Jeremiah Lawrence @ Unsplash 

Πριν από τα παιδιά: Είτε ταξίδευες με αεροπλάνα είτε με βαπόρια, σημασία δεν είχε το μέσο, αλλά το ταξίδι και ο προορισμός.

Μετά τα παιδιά: Χρειάζεσαι αυτοκίνητο, απαραιτήτως. Κατά προτίμηση, με σχάρα και μπαγκαζιέρα. Διαφορετικά, με την εμπειρία που θα αποκομίσεις προσπαθώντας να βολέψεις όλες τις αποσκευές στο εσωτερικό, σύντομα θα είσαι έτοιμη να εργαστείς στον τομέα των μεταφορών-μετακομίσεων.

Πριν από τα παιδιά: Στη διάρκεια του ταξιδιού άραζες στο κατάστρωμα/στο κάθισμα του αεροπλάνου ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας βιβλία και απολαμβάνοντας τη διαδρομή.

Μετά τα παιδιά: Στο αεροπλάνο, νιώθεις έτοιμη να παραχωρήσεις τάμπλετ στο δίχρονο για να μην ξεσηκώσει όλη την καμπίνα. Στο πλοίο, κυνηγάς παιδιά non-stop και, μέχρι να πιάσει λιμάνι, νιώθεις ήδη ξεθεωμένη. Στο αυτοκίνητο, μετράς πόσες φορές σου κάνουν την ερώτηση «μαμά, μπαμπά, φτάνουμε;» (με μια πρόχειρη εκτίμηση: άπειρες).

holidays
Photo by Suheyl Burak on Unsplash

Πριν από τα παιδιά: Ξυπνάς και κοιμάσαι όποτε θέλεις, χαλαρώνεις στην ξαπλώστρα ή εξερευνάς χωριά και παραλίες και το βράδυ πίνεις κοκτέιλ. Γενικά, κάνεις τις διακοπές που είχες ονειρευτεί.

Μετά τα παιδιά: Σε ξυπνούν από τα άγρια χαράματα, ανυπόμονα να αρχίσετε τη μέρα σας. Τα κυνηγάς όλο το πρωί στην παραλία και, όταν επιστρέφεις επιτέλους στο δωμάτιο, ελπίζοντας σε μια σιέστα, τα παρακαλάς να κλείσουν μάτι. Αναζητάς τους πιο δημιουργικούς τρόπους για να περάσετε το απόγευμα, χωρίς να χρειαστεί να πάτε ξανά στην παραλία. Θέλεις να κοιμηθείς από τις εννιά το βράδυ – αλλά δεν καταφέρνεις να βάλεις τα παιδιά για ύπνο πριν από τις δώδεκα. 

holiday
Photo by Limor Zellermayer on Unsplash

BOOM Note: Παρ’ όλα αυτά, για διάφορους ανεξήγητους λόγους, αν είχες την επιλογή να ξαναγυρνούσες στα καλοκαίρια πριν από τα παιδιά, δεν θα το έκανες.