Δύο παιδικά κινηματογραφικά φεστιβάλ με ξεχωριστές συμμετοχές από όλο τον κόσμο σε Αθήνα και Ολυμπία

Boom Team
Thu, 21/11/2019 - 07:18

Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το 22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους επιστρέφουν, με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation και συμμετοχές από όλο τον κόσμο. 

Δύο παιδικά κινηματογραφικά φεστιβάλ για το Νοέμβριο

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Κινηματογράφο Δαναός, από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου. Το  Φεστιβάλ ιδρύθηκε για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, ενώ στόχος του είναι να ψυχαγωγήσει το νεανικό κοινό προσφέροντας ένα πλούσιο, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον κινηματογραφικό πρόγραμμα.

Η agenda περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προβολές (18-22 Νοεμβρίου) και αλλά και ένα πρωτότυπο πρόγραμμα επιλεγμένων ταινιών για τα παιδιά και τις οικογένειές τους (22-24 Νοεμβρίου). Στο πλαίσιο του φεστιβάλ μάλιστα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη πρεμιέρα και ένα παιδικό πάρτι στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη.

Δύο παιδικά κινηματογραφικά φεστιβάλ για το Νοέμβριο
 

Η Αμάντα Λιβανού και η Καλλιόπη Χαραλάμπους-Κριέφ, πρόεδρος και διευθύντρια του Φεστιβάλ αντίστοιχα, δήλωσαν πως η επιλογή του εορτασμού στο Παιδικό χωριό SOS δεν είναι τυχαία, αλλά αποσκοπεί στην δημιουργία μιας «μια μικρής κοινότητας παιδιών από διαφορετικά μέρη η οποία θα μοιραστεί μια κοινή, μοναδική εμπειρία. Για μας αυτοί είναι οι στόχοι του Φεστιβάλ: επικοινωνία, συλλογικότητα και διεύρυνση».

Το περιεχόμενο του φεστιβάλ είναι κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά από τριών ετών και άνω και περιλαμβάνει προβολή ταινιών μικρού ή μεγάλου μήκους, με διαλόγους ή χωρίς, ζωντανή μεταγλώττιση αλλά και αφιερώματα ταινιών αισθητηριακά φιλικών για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στο athicff.com 

22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους επιστρέφει για 22η φορά, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στον Πύργο και την Αμαλιάδα, ενώ θα «ταξιδέψει» και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, αλλά και σε τέσσερα μεγάλα νησιά της χώρας, και συγκεκριμένα σε Κω, Λέσβο (Πλωμάρι), Σαντορίνη και Ζάκυνθο.

O κινηματογράφος «Απόλλων», στον Πύργο, θα φιλοξενήσει την φετινή τελετή έναρξης το Σάββατο 30/11 στις 20:30, όπου θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία animation του Αντώνη Νούσια «Βίαιη Εξίσωση» (2019), αλλά και η πρώτη ταινία του Κώστα Φέρρη, τιμώμενου σκηνοθέτη του φεστιβάλ, με τίτλο «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν». Τη σκυτάλη παίρνει η πολυβραβευμένη ταινία «Supa Modo», ο περσινός μεγάλος νικητής της διοργάνωσης, που θα προβληθεί στην Ολυμπία την Κυριακή 1/12 στις 11:00, ενώ την ίδια ώρα στο cine Cinema της Αμαλιάδας, θα ανοίξει η αυλαία με το ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 92η διοργάνωση των βραβείων OSCAR.

Δύο παιδικά κινηματογραφικά φεστιβάλ για το Νοέμβριο

Στο φετινό Φεστιβάλ διαγωνίζονται 86 ταινίες από 59 χώρες, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της Camera Zizanio, μιας ξεχωριστής διοργάνωσης μέσα στο Φεστιβάλ, θα προβληθούν 239 ταινίες που έχουν γυρίσει παιδιά από 48 χώρες, μόνα τους ή σε σχολεία. 

Περισσότερες πληροφορίες στο olympiafestival.gr .

 

Από την Έλενα Χάλαρη

Με πληροφορίες από το www.amna.gr .