Η APIVITA ενώνει τις δυνάμεις της με την Aegean Rebreath | Μαζί για το μέλλον των θαλασσών!

Boom Team
Thu, 22/04/2021 - 11:48
0 Comments

Μαζί για το μέλλον των θαλασσών! Αυτό είναι το σύνθημα που θα συντροφεύει αυτό το καλοκαίρι τη νέα αντηλιακή σειρά BEE SUN SAFE!

Η είσοδος της APIVITA  στον Παγκόσμιο Οργανισμό «1% for the Planet» της επιτρέπει να επιστρέψει στον πλανήτη το 1% των πωλήσεων της νέας αντηλιακής σειράς, καθώς και το 1% των πωλήσεων του APIVITA Experience Store και των APIVITA e-shop παγκοσμίως. Πρόκειται για μία δέσμευση η οποία μετατρέπει την απλή πράξη αγοράς ενός αντηλιακού προϊόντος APIVITA από το ράφι ενός φαρμακείου, σε ουσιαστική πράξη στήριξης ενός περιβαλλοντικού σκοπού!

Για το 2021, η υποστήριξη της APIVITA θα αποτυπωθεί σε συνέργειες και δράσεις με έναν καινοτόμο οργανισμό, δράσεις και αποστολές του οποίου καλύπτονται κάθε χρόνο από διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η Aegean Rebreath αποτελεί μέλος του Οργανισμού «1% for the Planet» και αποτελείται από ωκεανολόγους, περιβαλλοντολόγους και επιστήμονες της θάλασσας οι οποίοι μοιράζονται την ίδια ανησυχία για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Aegean Rebreath έχει αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο το οποίο περιλαμβάνει την απομάκρυνση των θαλάσσιων απορριμμάτων από τους βυθούς και τις ακτές καθώς και την άμεση προώθησή τους για ανακύκλωση σε συνεργαζόμενους φορείς και εταιρείες.

Η APIVITA και η Aegean Rebreath θα ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι σε πέντε νησιά (Σαντορίνη: 4-6 Ιουνίου | Ανάφη: 16-18 Ιουλίου | Τήνος: 3-5 Σεπτεμβρίου | Σύρος: 17-19 Σεπτεμβρίου | Πάρος: 15-17 Οκτωβρίου), όπου παράλληλα με τις δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού, και με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την αλιευτική κοινότητα και τις δημοτικές αρχές των νησιών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Δικτύου συλλογής και διαχείρισης των θαλάσσιων απορριμμάτων που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-ΙΣΝ.

Αυτό το καλοκαίρι, θα είναι διαφορετικό, γιατί μπορούμε και οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι!

Μάθετε περισσότερα για τον Οργανισμό 1% για τον Πλανήτη εδώ: onepercentfortheplanet.org