Boom Team
Tue, 09/01/2024 - 14:38
Έρχονται οι συμμαθητές του παιδιού σας για playdate; Αναρωτιέστε τι σνακ θα φτιάξετε για το παιδικό πάρτι; Ετοιμάζεστε να δείτε απόψε οικογενειακώς ταινία, και θέλετε να φτιάξετε κάτι μικρό που τρώνε μικροί-μεγάλοι; Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι η ίδια: λουκανοπιτάκια! Και σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή!
Λουκανοπιτάκια (χρόνος: 90’ | μερίδες: 30)
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη:
- 1 συσκευασία μείγμα Easy Bake Ζύμη Πίτσας
- 1 φακελάκι μαγιάς (περιέχεται στη συσκευασία)
- 280 γρ. νερό
- 15 γρ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 30 τμχ. λουκάνικα Φρανκφούρτης (μικρά)
- κέτσαπ
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Την κόβουμε σε 4 μέρη και, σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα πλάθουμε σε μικρότερα ζυμάρια.
- Τα σκεπάζουμε και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους (περίπου 50 λεπτά).
- Σε αλευρωμένο πάγκο αδειάζουμε τα ζυμάρια μας και με τον πλάστη δίνουμε σε καθένα από αυτά στρογγυλό σχήμα.
- Χαράζουμε σε 8 τρίγωνα.
- Βάζουμε κατά μήκος ένα κουταλάκι κέτσαπ, τοποθετούμε ένα λουκάνικο στη βάση του κάθε τριγώνου και ρολάρουμε.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα ζυμάρια.
- Τοποθετούμε το κάθε λουκανοπιτάκι σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 15-18 λεπτά.
- Tip: Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε, τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είναι δροσερό, ενώ τους χειμερινούς, χλιαρό.
Διαβάστε αυτό και πολλά ακόμα άρθρα στο νέο τεύχος του BOOM που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας στο εξώφυλλο!