Onward: Η ταινία της Disney που μας συστήνει τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο χαρακτήρα

Ιφιγένεια Ηλιάδη
Fri, 28/02/2020 - 15:06

Λέγεται πως σε πολλές ταινίες της Disney έχουν υπάρξει κατά καιρούς χαρακτήρες που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της σεξουαλικότητάς τους με την ίδια την εταιρεία να αρνείται κάποιο τέτοιο γεγονός. Το Onward ("Φύγαμε"), η νέα ταινία της Disney Pixar, που στην Ελλάδα θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 5 Μαρτίου του 2020 μας παρουσιάζει τον πρώτο χαρακτήρα που δηλώνει καθαρά πως είναι ομοφυλόφιλος. 

boom onward disney gay χαρακτήρας

Οι κεντρικοί ήρωες, 2 αδέρφια ξωτικά, ο Ian και ο Barley - τις φωνές των οποίων χαρίζουν ο Tom Holland και ο Chris Pratt - ανακαλύπτουν ένα είδος παλιάς μαγείας, με το οποίο προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή τον νεκρό πατέρα τους. Η επιχείρηση όμως πηγαίνει τελείως λάθος, μπλέκοντας τους πρωταγωνιστές μας σε μια άκρως ξεκαρδιστική περιπέτεια. Στην πορεία θα γνωρίσουν την αστυνόμο Specter, μια κύκλωπα (με τη φωνή της βραβευμένης με Emmy Lena Waithe) που είχε σχέση με γυναίκα. 

boom onward disney gay χαρακτήρας

Το περιοδικό Slate που ήταν το πρώτο που μίλησε για την ταινία και αποκάλυψε τη σκηνή στην οποία αναφερόμαστε εξηγεί πως "η ατάκα αυτή δεν είναι καν το point της σκηνής. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει τόσο γρήγορα, που ίσα το αντιλαμβάνεσαι. Αλλά γι'αυτό λειτουργεί τόσο καλά. Η ταινία δεν κάνει παύση για να το αφομοιώσει ή για να απομονώσει τη στιγμή ώστε να της προσδώσει έμφαση. Περνάει απαρατήρητο, γιατί όπως στον αληθινό κόσμο, είναι αποδεκτό ως δεδομένο. Κάποια μωρά έχουν δύο μπαμπάδες, και κάποια άλλα έχουν δύο μαμάδες, ακόμα και αν αυτές οι μαμάδες τυχαίνει να είναι κένταυροι ή ξωτικά"

Πηγές μαρτυρούν πως υπάρχει πιθανότητα για sequel της ταινίας με την αστυνόμο Specter να αναλαμβάνει κεντρικό χαρακτήρα. 

Even miracles take a little time. - Fairy Godmother, Cinderella