10 μοναδικά summer camps για παιδιά στην πόλη

Εύα Ανυφαντή
Wed, 01/07/2020 - 12:06
0 Comments

Το καλοκαίρι είναι εδώ, τα σχολεία έκλεισαν και το σπίτι δεν μας χωράει... Τι θα κάνουμε, λοιπόν, στην πόλη μέχρι να φύγουμε για διακοπές; Από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Ίδρυμα Ευγενίδου, μέχρι την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Αττικό Ζωολογικό πάρκο ανακαλύψαμε μοναδικά summer camps για να περάσουν τα παιδιά σας έναν συναρπαστικό Ιούλιο εντός των τειχών!  

# 1 Ακολουθούμε τον πολυμήχανο Οδυσσέα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης έχει οργανώσει πέντε πενθήμερα, από 6 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου, γεμάτα διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια. Στο φετινό Summer Camp, με αφορμή την περιπέτεια που όλοι βιώνουμε, μπαίνουμε, σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας, στο καράβι μας και φτιάχνουμε τον δικό μας χάρτη για να ταξιδέψουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αφού αντιμετωπίσουμε τους Λαιστρυγόνες, τους Κύκλωπες και τους φόβους που αναδύονται, βρίσκουμε το δικό μας ασφαλές μέρος, τη δική μας Ιθάκη, όπου μπορούμε να δημιουργούμε και να εκφραζόμαστε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα δίνουν λόγια στις αγωνίες και τους φόβους μας, η παρατήρηση του κόσμου γύρω μας δίνει στίγμα για το πού βρισκόμαστε κάθε στιγμή και η εικαστική δραστηριότητα εκφράζει όλα τα συναισθήματα που νιώθουμε μέσα μας.
Ηλικίες  7-10 ετών | Αριθμός παιδιών ανά εργαστήριο: 10
 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

# 2 Steam & περιβάλλον στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, διοργανώνουν έως και τις 17 Ιουλίου 2020 ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά από 7 έως 11 ετών ξέγνοιαστες στιγμές ψυχαγωγίας, με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια και την υγεία τους. Από τις 08.00 το πρωί ως τις 16.00 το απόγευμα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες που θα τους μείνουν αξέχαστες, όπως ένα ολοκαίνουριο escape room, δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και πολλά άλλα, με θέμα την τέχνη, την τεχνολογία και το περιβάλλον!

Το Summer Camp έχει ξεκινήσει και κάθε εβδομάδα έχει διαφορετική θεματική: 

• 2η εβδομάδα | STEAM: Τέχνη και Μηχανική | 6-10/7

• 3η εβδομάδα | Άνθρωποι και περιβάλλον | 13-17/7 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

# 3 High tech summer camp στο Garage!

Σε αυτό το camp συνδυάζονται τα παραδοσιακά παιχνίδια με Ρομποτική, Μηχανική και Μαθηματικά, δημιουργώντας ένα τεχνολογικό καλοκαιρινό “roller coaster”: 5 εβδομάδες, 5 διαφορετικές θεματικές ενότητες όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν την τεχνολογία στην καθημερινότητα. Τι σχέση μπορεί να έχουν ο αθλητισμός, το εμπόριο, οι επιστήμες, η φύση και οι επικοινωνίες; Φυσικά την τεχνολογία! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τεχνολογία στην καθημερινότητα με τέτοιο τρόπο όπου θα τους εξάψει το ενδιαφέρον, τη φαντασία, την εξερεύνηση και φυσικά τη μάθηση! Μελετάμε τα νέα δεδομένα της εποχής μας και πώς μας επηρεάζουν καθημερινά και φυσικά μαθαίνουμε με παιγνιώδη τρόπο. Με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της τεχνολογίας Laser Cut, τα παιδιά θα μελετήσουν τον έλικα του DNA θα κατασκευάσουν Shorting machines και θα πειραματιστούν με τα νέα δεδομένα στον αθλητισμό.
Στο Garage τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά το καλοκαίρι τους, κατακτώντας ψυχαγωγικά τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

 • 2η εβδομάδα: Δευτέρα 06.07.2020 - Παρασκευή 10.07.2020 | Θεματική: Τεχνολογία & επιστήμες
 • 3η εβδομάδα: Δευτέρα 13.07.2020 - Παρασκευή 17.07.2020 | Θεματική: Τεχνολογία & τέχνες - εμπόριο
 • 4η εβδομάδα: Δευτέρα 20.07.2020 - Παρασκευή 24.07.2020 | Θεματική: Τεχνολογία & επικοινωνίες 
 • 5η εβδομάδα: Δευτέρα 27.07.2020 - Παρασκευή 31.07.2020 | Θεματική: Τεχνολογία & φυσικοί πόροι 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

# 4 Καλοκαιρινές περιπέτειες στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου περιμένει όλους τους μαθητές που μόλις έχουν τελειώσει την Στ’ Δημοτικού ή την Α’ Γυμνασίου, να περάσουν ένα ξεχωριστό μονοήμερο στον κήπο του Ιδρύματος, από Τετάρτη 8 Ιουλίου και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. 

Ο μύθος λέει πως κάτι πολύτιμο κρύβεται στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ένα αρχαίο μυστικό που όμοιό του δεν υπάρχει. Πολλοί έχουν ψάξει, αλλά κανένας δεν κατάφερε να το βρει... Οι προκλήσεις θα είναι πολλές: Τα παιδιά θα λύσουν γρίφους, θα αποκρυπτογραφήσουν μηνύματα, θα πρέπει να νικήσουν τον αρχαίο φύλακα του μυστικού! Οπλισμένοι με τη γνώση της κρυπτογραφίας, με κατασκευές Origami, Lego και ειδικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα, θα ριχτούν στο κυνήγι του θησαυρού και η περιπέτειά τους μπορεί και να γίνει ταινία μέσω stop-motion και green screen.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

# 5 Το Μουσείο Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο

Για τα παιδιά που θα βρίσκονται στην πόλη στις αρχές του καλοκαιριού το Μουσείο Μπενάκη υπόσχεται και φέτος αξέχαστες, δημιουργικές εβδομάδες με επίκεντρο την ασφάλεια, τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία. Για μία ολόκληρη εβδομάδα η κάθε ολιγομελής ομάδα θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα θαυμαστό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια, να πάρει ιδέες από τις συλλογές και να πειραματιστεί με ασυνήθιστα υλικά σε διάλογο με το φυσικό περιβάλλον. Ο γειτονικός Εθνικός Κήπος και η ιστορία του, θα προσφέρουν έναν πλούτο από αφορμές σε σχέση με τα αντικείμενα του Μουσείου που θα εμπνεύσουν τις κατασκευές μας. Στη διάρκεια του πρωινού τα παιδιά θα ακολουθούν έναν χάρτη που καθημερινά θα μας καθοδηγεί άλλοτε στα μονοπάτια και άλλοτε στις αίθουσες όπου κρύβονται πολλά …μυστικά του Κήπου. Στο εργαστήρι που προσφέρει φυσικό αερισμό τα παιδιά θα εργάζονται αποκλειστικά με τα ατομικά τους σύνεργα, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Υπεύθυνη εικαστικός: Τάνυ Ζησιάδου

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

# 6 Summer Camp στη φύση, στο Κτήμα Αρίστη Χαλανδρίου!

Ο καταπράσινος χώρος του κτήματος ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών και τα απασχολεί δημιουργικά «ταξιδεύοντάς» τα στον μαγικό κόσμο της φύσης. Αυτό το καλοκαίρι έχει παιχνίδι, αθλητικές και μουσικές δραστηριότητες με τους εξειδικευμένους παιδαγωγούς του Κτήματος Αρίστη και όχι μόνο. Κάθε εβδομάδα και μία νέα θεματική, που μαθαίνει στον μικρό σας εξερευνητή κάτι καινούριο και διαφορετικό. Οι δραστηριότητες του summer camp, έχουν στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών.

 • 2η εβδομάδα: 6 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου
 • 3η εβδομάδα: 13 Ιουλίου έως 17 Ιουλίου
 • 4η εβδομάδα: 20 Ιουλίου έως 24 Ιουλίου
 • 5η εβδομάδα: 27 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου
 • 6η εβδομάδα: 3 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

# 7 «Ταξίδι στη Πόλη», Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 

Αυτό το καλοκαίρι μια ομάδα παιδιών θα κάνει αξέχαστες διακοπές στο κέντρο της Αθήνας παίζοντας και συμμετέχοντας σε δημιουργικές και βιωματικές δράσεις, πάντα με προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων. Μέσα από επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, stem, τεχνολογία, μαγειρική και πολλά άλλα θα κάνουμε μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης και της δημιουργίας.

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τα παιδιά θα κάνουν εκδρομές και περιηγήσεις, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας,  θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια. Φέτος μαζί μας θα είναι και ο Ντετέκτιβ Δαιμόνιος που θα μας συντροφεύσει σε παιχνίδια μυστηρίου και escape streets δίνοντάς μας τη δυνατότητα να περάσουμε δημιουργικό χρόνο στις γειτονιές της Πλάκας, εξερευνώντας τα δρομάκια της, ανακαλύπτοντας την ιστορία της και βέβαια διασκεδάζοντας !

Περίοδοι διεξαγωγής:  6/7-10/7, 13/7-17/7, 20/7-24/7, 27/7-31/7, 3/8-7/8, 17/8-21/8, 24/8-28/8, 29/8-3/9

Κάθε περίοδος είναι μοναδική και δεν επαναλαμβάνεται, όλες οι περίοδοι περιλαμβάνουν εικαστικές και μουσικοθεατρικές δράσεις, επισκέψεις σε γειτονικά Μουσεία και εξορμήσεις στη φύση.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

# 8 Zoo Camp στο Αττικό Πάρκο

Το Zoo Camp του Αττικού Πάρκου είναι μια μοναδική εμπειρία για παιδιά, να μάθουν για τα άγρια ζώα και τους βιοτόπους τους μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων και άμεση επαφή με πολλά είδη του Πάρκου μας. Η "βάση" μας θα είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο από το οποίο θα ξεκινάμε και τις καθημερινές περιηγήσεις μας στους χώρους των ζώων.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια αλλαξιά ρούχων, παγούρι για νερό, καπέλο, αντηλιακό, το μεσημεριανό τους και να φοράνε άνετα παπούτσια και ρούχα. 

27 Ιουλίου - 31 Ιουλίου 2020

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

# 9 STEM Summer Camp @ STEM Education

Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των Επιστημών και της Τεχνολογίας. Μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού τα παιδιά εξερευνούν φαινόμενα δημιουργώντας κατασκευές, κάνουν παρατηρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω τους. Κάθε δραστηριότητα «ντύνεται» με μια ξεχωριστή ιστορία, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μικρών επιστημόνων και τους καλεί να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

 • 2η εβδομάδα: 06/07 με 10/07
 • 3η εβδομάδα: 13/07 με 17/07
 • 4η εβδομάδα: 20/07 με 24/07
 • 5η εβδομάδα: 27/07 με 31/07

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

# 10 Summer camp στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Περιπέτεια, δράση, αθλητικές δραστηριότητες στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεων του Αθλητικού και Πολιτιστικού κέντρου Δαΐς* (Κλειστό γυμναστήριο, Πισίνα, Θέατρο, Εξωτερικά Γήπεδα) και εκδρομές στη θάλασσα, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα ασφαλείας, όλα αυτά θα συμβαίνουν στην καλοκαιρινή κατασκήνωση των εκπαιδευτηρίων Δούκα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών. 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Περίοδοι: 2η εβδομάδα, 6 Ιουλίου – 10 Ιουλίου & 3η εβδομάδα, 13 Ιουλίου –  17 Ιουλίου

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ