3 τρόποι να βοηθήσεις σήμερα τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο!

Ελισάβετ Παπαντωνίου
Mon, 15/02/2021 - 11:10
0 Comments

Ο αγώνας κάθε παιδιού ενάντια στον καρκίνο είναι δύσκολος, επίπονος και άνισος. Το ίδιο και για την οικογένειά του, που μάχεται με το ίδιο σθένος και με ακόμα μεγαλύτερη αγωνία πλάι του. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, παραθέτουμε 3 απλούς τρόπους να βοηθήσουμε το σπουδαίο έργο των παιδιών-μαχητών και των οικογενειών τους!

boom-childhood-cancer
Photo by Diana Polekhina on Unsplash

Η Πίστη

«Η Πίστη» ιδρύθηκε πριν από περίπου 27 χρόνια από γονείς παιδιών που νόσησαν από καρκίνο, με σκοπό να συμβάλλουν στην εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών νοσηλείας, να υποβοηθούν το έργο του ιατρικού, νοσηλευτικού και εργαστηριακού προσωπικού του νοσοκομείου και να παρέχουν σημαντική ψυχολογική και οικονομική στήριξη, όπου χρειάζεται. Ταυτόχρονα, προωθεί την ιατρική επιστήμη μέσω χορήγησης υποτροφιών και οργάνωσης συνεδρίων, ενώ καλύπτει και σημαντικά έξοδα για δαπανηρές εξωνοσοκομειακές εξετάσεις, όταν αυτό χρειάζεται.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

«Η Πίστη» έχει δυναμική παρουσία και στις τρεις κλινικές του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία» με τα μηνιαία έξοδά της να ανέρχονται περίπου στις 20.000 ευρώ. Αν θέλετε να στηρίξετε το έργο της μπορείτε :

  • να δωρίσετε ένα ποσό μέσω Pay Pal
  • να επιλέξετε προεπιλεγμένα ποσά και να πληρώσετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα
  • να καλέσετε στο 19818 με χρέωση: 2,60€ (από σταθερό) και 2,46€ (από κινητό) με ΦΠΑ
  • να κάνετε τραπεζική κατάθεση
  • να βοηθήσετε με φυσική παρουσία και εργασία στις δράσεις του Συλλόγου

Κάντε τη δωρεά σας με ένα κλικ εδώ.

To ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

«Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ είναι η Νεφέλη. Είναι και ο Αντώνης. Και η Βάσια. Και η Φωτεινή και ο Νίκος. Είναι κάθε παιδί ή έφηβος που νοσεί από καρκίνο στην Ελλάδα. Είναι ο τρόπος, τα παιδιά αυτά και εμείς, οι οικογένειές τους, να μιλήσουμε ανοιχτά για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας». Με αυτήν τη σκέψη και με σκοπό να πάψει ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας να αποτελεί ταμπού, αλλά και για να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία και αποτελεσματική θεραπεία, η Μένια Κουκουγιάννη ίδρυσε πριν από λίγα χρόνια την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Αν θέλετε να γίνετε αρωγός στο έργο που πραγματοποιεί το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, μπορείτε:

  • να προσφέρετε εθελοντική εργασία
  • να γίνετε μέλος της ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
  • να την ενισχύσετε οικονομικά μέσω της ετήσιας συνδρομής (20 ευρώ) ή με οποιοδήποτε άλλο ποσό: Τραπεζικός Λογαριασμός ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία: Eurobank | Αριθμός λογαριασμού: 0026.0063.49.0101328225 | ΙΒΑΝ: GR 1602600630000490101328225

Κάντε τη δωρεά σας με ένα κλικ εδώ.

boom-childhood-cancer
Photo by Vladislav Nikonov on Unsplash

Make A Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος)

«Όσο υπάρχουν παιδιά που μας χρειάζονται θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε ευχές καθημερινά».Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες σε όλο τον κόσμο από το 1980. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Η δράση του στην Ελλάδα ξεκινά από το 1996 κι έκτοτε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.500 ευχές παιδιών.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;

Κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μια ευχή παιδιού σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Αν αυτή η σκέψη σας κάνει να χαμογελάτε, μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε κάνοντας ένα κλικ εδώ.

 

Δεν χρειάζεται "πολλά χρήματα", "πολύ κόπο", "πολύ χρόνο", παρά μόνο καλή θέληση και αναγνώριση στον δύσκολο αγώνα που καλούνται να δώσουν κάποια παιδιά σε μια τόσο τρυφερή ηλικία.