5 «δώρα» που μπορούμε να κάνουμε όλοι στα παιδιά μας αυτές τις γιορτές -Αξίζουν πολλά και δεν κοστίζουν τίποτα!

Μυρτώ Κάζη
Fri, 30/12/2022 - 12:56

Πριν σας πιάσει πανικός για το Christmas budget και όλα όσα πρέπει να ξοδέψετε για να φέρετε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι σας, να μερικές ιδέες για δώρα που δεν κοστίζουν τίποτα, όμως θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη και την καρδιά των παιδιών σας.

boom_dora
Photo: Syda Productions/Shutterstock

1. Dance night στο σπίτι
Οργανώστε μια επίσημη βραδιά χορού. Ανοίξτε τις ντουλάπες σας, βρείτε τα πιο τρελά outfits, οργανώστε την playlist και ορίστε την ημερομηνία. Χαμηλώστε τα φώτα, ανάψτε όλα τα φωτάκια του δέντρου και βάλτε τη μουσική στο τέρμα.

2. Xmas κηπουρική
Φυτέψτε σπόρους από γκι, κλαδέψτε μαζί –με προσοχή– το έλατο και δημιουργήστε μικρά βάζα με κλαδιά. Εναλλακτικά, βάλτε γάντια και σκουφιά, επισκεφθείτε το πιο κοντινό πάρκο και συλλέξτε φύλλα και κλαδιά για ένα χριστουγεννιάτικο ανθολόγιο.

3. Family cooking
Ποιος είπε ότι μόνο η γιαγιά ξέρει τη συνταγή για τους κουραμπιέδες και τα μπισκότα; Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα και κάντε την κουζίνα σας ένα υπέροχο εργαστήριο γλυκών! Ένα εργαστήριο με μουσική, γέλια και αγκαλιές, χωρίς περιορισμούς στις ζημιές και το λέρωμα!

boom_dora
Photo by Phillip Goldsberry on Unsplash

4. Φιλανθρωπική δράση
Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει τι θα ήθελε να δωρίσει και πού. Παρουσιάστε του με απλά λόγια μερικά ιδρύματα ή ΜΚΟ και δώστε του την επιλογή να διαλέξει πού θα ήθελε να προσφέρει. Από κοινού, συγκεντρώστε ρούχα και παιχνίδια και κανονίστε την αποστολή τους!

5. Οικογενειακή εξόρμηση χωρίς κινητά! 
Εδώ δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά ο σκοπός. Καταστρώστε όλοι μαζί ένα σχέδιο για μια εκδρομή κάπου κοντά, εξοπλιστείτε με φαγητά, νερό, μπάλες, παιχνίδια και ζεστά ρούχα, κλείστε τα κινητά και απολαύστε ο ένας τον άλλο χωρίς παρεμβολές! Αν το τοπίο έχει και χιόνια… ακόμα καλύτερα!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο 10ο τεύχος του BOOM, που μπορείτε να διαβάσετε online πατώντας επάνω στο εξώφυλλο!

boom_dora