5 φράσεις από τον «Μικρό Πρίγκιπα» που αξίζει να λέμε καθημερινά στα παιδιά μας

Μαρία Ιωαννάτου
Mon, 10/04/2023 - 13:46

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ γράφτηκε και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1943, ενώ μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 300 γλώσσες. Μάλιστα, μετά την «Ιστορία δύο πόλεων» του Τσαρλς Ντίκενς βρίσκεται δεύτερο στη λίστα με τα βιβλία που πουλήθηκαν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Φωτογραφία από Netflix

Η ιστορία του «Μικρού Πρίγκιπα» είναι γεμάτη σπουδαία μηνύματα! Τονίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον πλανήτη, να μην κρίνουμε τους άλλους από τα λόγια αλλά από τις πράξεις τους και να θυμόμαστε πάντα ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που δίνουν αξία στην ύπαρξή μας. Εμείς, ξεχωρίσαμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις του διάσημου βιβλίου που αξίζει να λέμε καθημερινά στα παιδιά για να τα συντροφεύουν στο «ταξίδι» της ζωής τους.

  • «Είναι πιο δύσκολο να κρίνεις τον εαυτό σου από το να κρίνεις τους άλλους. Αν καταφέρεις να κρίνεις τον εαυτό σου σωστά, τότε είσαι πράγματι ένας σοφός άνθρωπος».
  • «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει».
  • «Κάποιος βλέπει καθαρά μόνο με την καρδιά. Ό,τι είναι ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια».
  • «Θα είσαι μοναδικός για εμένα στον κόσμο. Θα είμαι μοναδικός για εσένα στον κόσμο».
  • «Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου, που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό».

 

Φωτογραφία από Netflix

BOOM Note: Η κυκλοφορία του «Μικρού Πρίγκιπα» απαγορεύτηκε στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου λόγω των προηγούμενων έργων του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ που περιείχαν αρνητικές αναφορές για τον Χίτλερ. Η γαλλική έκδοση της παιδικής νουβέλας με τίτλο "Le Petit Prince" κυκλοφόρησε μόνο μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας. Δυστυχώς, ο συγγραφέας δεν έζησε για να δει εκείνη την ημέρα.