Babysitting, ένα ωραίο ξενοδοχείο και ένα σέξι εσώρουχο. Valentines "The Parents Edition" | Το ξέρουμε ότι μπορείς να το καταφέρεις!

Γεωργία Καρκάνη
Mon, 13/02/2023 - 18:45

Ακόμα κι αν στο παρελθόν ήμασταν φαν του πιο ρομαντικού αγίου του στερεώματος ανταλλάσσοντας κάθε χρόνο λούτρινα αρκουδάκια και σοκολατάκια, πιθανότατα από τότε που γίναμε γονείς, ο Βαλεντίνος μάς άφησε για να μεταναστεύσει σε θερμότερα κλίματα. Λίγο η κούραση της καθημερινότητας, λίγο η ανάγκη να βρεθεί babysitting, άρχισε να μοιάζει με πολυτέλεια η προοπτική ενός ρομαντικού δείπνου μόνο για δύο.

boom_valentine
Photo by Jonathan Borba on Pexels

Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, έστω κι αν μας φαντάζει κάπως κιτς όλο αυτό το σκηνικό με τις κόκκινες καρδούλες και τις επετειακές εκφράσεις αγάπης, για κανέναν μας, και ακόμα περισσότερο από εμάς τους γονείς, δεν περισσεύουν οι στιγμές ρομαντισμού και πάθους. Οπότε, η 14η Φεβρουαρίου θα μπορούσε να γίνει η ιδανική αφορμή για να εξασφαλίσουμε μερικές, έστω, ώρες μόνο για εμάς και το έτερον ήμισυ. Πώς όμως θα κάνουμε την ιδέα πράξη;

Ιδανικά, εξασφαλίζουμε babysitting για ολόκληρη τη νύχτα, όχι, π.χ., μόνο για δύο ώρες. Ακόμα κι αν καταλήξουμε να πέσουμε στο κρεβάτι κατάκοποι από τις υποχρεώσεις της ημέρας και όχι από το σεξ, τουλάχιστον θα έχουμε ένα βράδυ μόνο οι δυο μας, χωρίς το άγχος του πρωινού ξυπνήματος για να ταΐσουμε, για παράδειγμα, τα παιδιά ή για να τα πάμε στον παιδικό σταθμό. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρχει η επιλογή της φύλαξης από γονείς ή από έναν έμπιστο επαγγελματία (και το ανάλογο budget, στην τελευταία περίπτωση).

boom_valentine
Photo by Anna Kolosyuk on Unsplash

Κλείνουμε εστιατόριο/σινεμά/ξενοδοχείο σύμφωνα με τα δεδομένα της τωρινής ζωής μας. Όχι όπως βγαίναμε ραντεβού, για παράδειγμα, πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ιδανικά, επιλέγουμε έναν προορισμό σε κοντινή απόσταση από το σπίτι, ώστε να σπεύσουμε σε περίπτωση, π.χ., που το μωρό ανεβάσει ξαφνικά πυρετό και, αν σε κανονικές συνθήκες πέφτουμε για ύπνο το πολύ μέχρι τις δώδεκα, κάνουμε κράτηση σχετικά νωρίς το βράδυ.

Αγοράζουμε δώρο στον αγαπημένο μας: Ακόμα και αν είμαστε από εκείνους που το σνομπάρουν σαν μια τυπική χειρονομία, η αξία της χαράς που θα λάβει, σαν μικρό παιδί, είναι απλά ανεκτίμητη. Δεν έχει σημασία αν εκείνος δεν μας έχει αγοράσει δώρο. Ότι μας αγαπάει το γνωρίζουμε ήδη, με πολλούς άλλους τρόπους.

boom_valentine
Photo on Freepik

Τολμάμε να φορέσουμε κάτι σέξι: Το γεγονός ότι γίναμε γονείς δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθούμε την ερωτική πλευρά μας. Το σημαντικό είναι, βασικά, να νιώθουμε άνεση και αυτοπεποίθηση μέσα στα ρούχα μας – και αν αυτά ενισχύουν τη λίμπιντο του παρτενέρ μας, ακόμα καλύτερα.

Δεν πειράζει αν περάσουμε το βράδυ μας μιλώντας μόνο για τα παιδιά – αλλά δεν βλάπτει να έχουμε και άλλα ερεθίσματα: Τι μας έφερε κοντά με αυτό τον άνθρωπο πριν από χρόνια; Ήταν, ας πούμε, η κοινή μας αγάπη για τη μουσική, για το σινεμά ή για τα ταξίδια; Ανάλογα με την απάντηση, δεν διστάζουμε να κλείσουμε μια συναυλία, μια ταινία, ακόμα και ένα διήμερο εκτός Αθηνών. Όχι μόνο θα κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά μας, αλλά επιπλέον θα τροφοδοτήσουμε τις συζητήσεις μας, και το συναισθηματικό μας δέσιμο, με πολλές ακόμα κοινές εμπειρίες. Έστω όμως και αν περάσουμε όλο το βράδυ συζητώντας για τα παιδιά σε ένα εστιατόριο της γειτονιάς, ανταλλάσσοντας αναμνήσεις αστείων περιστατικών, θα έρθουμε πιο κοντά. Γιατί, η αλήθεια είναι, δεν υπάρχει ισχυρότερος συνδετικός κρίκος.

boom_valentine
Photo by Roman Odintsov on Pexels

Ακόμα και αν ακυρώσει ο babysitter, δεν πειράζει: Θα βγούμε όλοι μαζί και θα γιορτάσουμε την αγάπη, έστω και όχι τη ρομαντική αλλά την οικογενειακή, αντικαθιστώντας με animation την κομεντί που είχαμε επιλέξει για τους δυο μας ή αλλάζοντας την κράτηση του τραπεζιού από το εστιατόριο με το χαμηλό φωτισμό σε μια ταβέρνα με παιδότοπο.