Σάββατο πρωί, ευκαιρία να φτιάξετε ένα νόστιμο, σπιτικό κέικ που θα λατρέψουν τα παιδιά! Τι θα λέγατε για ένα μοσχομυριστό banana bread; Εκτός του ότι αποτέλεσε το trend του 2020, είναι εξαιρετικά υγιεινό, εύκολο, γρήγορο και γίνεται με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή από το Not Guilty Food της Βέσνας Ξανθοπούλου και σε λίγη ώρα θα έχετε έτοιμο το καλύτερο πρωινό!
Υλικά
- 2 με 3 πολύ ώριμες μπανάνες
- 1/3 κούπα λιωμένο βούτυρο
- 1κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- ¾ κούπα ζάχαρη (1/2 κούπα για λιγότερο γλυκό αποτέλεσμα, 1 κούπα για πιο γλυκό)
- 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
- 1κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC και βουτυρώνουμε μία φόρμα ψωμιού. Με ένα πιρούνι, λιώνουμε τις μπανάνες μέσα σε ένα μπολ και όταν το μείγμα σας είναι ομογενοποιημένο, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και έπειτα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό και τη βανίλια. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο, το βάζουμε στη φόρμα ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά με 1 ώρα.
Κάντε το τρικ με την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ για να δείτε αν είναι ψημένο. Αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο, συνεπώς βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά. Ύστερα το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Καιιιι έτοιμο για σερβίρισμα! Μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με κάποια μαρμελάδα, είτε με φυστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Εσείς θα το δοκιμάσετε; Αναμένουμε τα σχόλιά σας!
Website: www.notguiltyfood.com
Instagram: @not_guilty_food
Facebook: Not Guilty Food