Επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι! Βγάζουμε παπουτσάκια στην είσοδο & 5 ακόμα βασικοί κανόνες υγιεινής

Boom Team
Thu, 12/01/2023 - 15:35

Ο καιρός που αλλάζει συνεχώς και η συναναστροφή με δεκάδες άλλα παιδάκια στο σχολείο, ευνοούν την ελεύθερη κυκλοφορία μικροβίων, που απειλούν την υγεία των παιδιών αλλά και τη δική μας. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες υγιεινής, ειδικά όταν το παιδί επιστρέφει από το σχολείο.

Αφήνουμε τα παπούτσια στην είσοδο

Πρώτος κανόνας που πρέπει να μάθουμε στο μικρό μας, είναι ότι βγάζουμε τα παπούτσια μας πριν μπούμε στο σπίτι. Οι σόλες των παπουτσιών είναι γεμάτες μικρόβια από τους δρόμους, τις τουαλέτες, την πόλη. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην αφήσουμε όλα αυτά να εισέλθουν στον χώρο μας.

boom_hygiene_rules_for_kids

Αλλάζουμε ρούχα!

Επειδή τα παιδιά συνηθίζουν να κυλιούνται κάτω, είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουν και ρούχα όταν μπαίνουν στο σπίτι. Διαφορετικά θα μεταφέρουν μικρόβια στις καρέκλες, τους καναπέδες, ακόμα και το κρεβάτι τους...

 

Πλένουμε τα χέρια μας

Αν μάθαμε κάτι την περίοδο της πανδημίας, είναι πως το πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουμε μικροί - μεγάλοι. Τα χέρια είναι ο πιο εύκολος τρόπος μεταφοράς βακτηριδίων. Πλένουμε χεράκια αμέσως μόλις επιστρέφουμε στο σπίτι και πάντα πριν από κάθε γεύμα! 

boom_hygiene_rules_for_kids

Καθαρίζουμε την τσάντα του

Καθαρίζουμε την τσάντα του εξωτερικά και φροντίζουμε να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα φαγητού από το κολατσιό του. Οι ξεχασμένες τροφές μπορούν να γίνουν πηγή διαφόρων λοιμώξεων. Ελέγχουμε πάντα το εσωτερικό για σκουπίδια.

boom_hygiene_rules_for_kids

Πλένουμε το παγούρι του

Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν αρκεί να αλλάξουμε το νερό, αλλά πρέπει να καθαρίζουμε το παγούρι με σαπούνι και νερό. Είναι επίσης σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να πίνουν από τα παγούρια άλλων παιδιών, όπως επίσης και ότι δεν είναι καλό να μοιράζονται το δικό τους.  

boom_hygiene_rules_for_kids

Ελέγχουμε το τριχωτό της κεφαλής

Ψείρες, ο εφιάλτης κάθε γονιού! Πολλές φορές τα παιδιά φέρουν κόνιδες και ψείρες για πολλές μέρες, μέχρι αυτό να γίνει αντιληπτό. Γι' αυτό καλό είναι, να φροντίζουμε σχεδόν κάθε μέρα να ελέγχουμε το κεφάλι του παιδιού για τυχόν ύπαρξη αυτών των πολύ ενοχλητικών και επίμονων ζωυφίων.

boom_hygiene_rules_for_kids