"Το Φανταστικό Ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ": Η Πόλλυ Αντωνιάδη γράφει το πιο "γλυκό" παραμύθι για τα φετινά Χριστούγεννα!

Boom Team
Thu, 10/12/2020 - 12:56

Αφήνοντας πίσω της μια αξιόλογη πορεία στη διαφήμιση και μια επιτυχημένη αλυσίδα cake shops στην Αθήνα, η Πόλλυ Αντωνιάδη βρέθηκε στο Λονδίνο μαζί με την οικογένειά της. Η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική τής έδειξε τον δρόμο και στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου άνοιξε ένα παραμυθένιο ζαχαροπλαστείο, πρώτα στο Covent Garden και έπειτα στο South Kensington. Τα γλυκά της αγαπήθηκαν από Βρετανούς και Έλληνες του εξωτερικού, που μιλούν με τα καλύτερα λόγια -φυσικά- για τη γεύση τους, αλλά και για τη "μαγική" ικανότητά τους, να τους κάνουν χαρούμενους! Ακριβώς όπως συμβαίνει και στο φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ, στο ομώνυμο παραμύθι της Πόλλυς Αντωνιάδη. Με αφορμή το νέο της βιβλίο, η Πόλλυ Αντωνιάδη μοιράζεται τη "συνταγή" της επιτυχίας της, μας αποκαλύπτει τα υλικά για μια χαρούμενη ζωή και... μας εξηγεί γιατί είναι κρίμα να καλύπτουμε τα μελομακάρονα με σοκολάτα!

​​​​

boom-molly rose

Από την επιτυχημένη αλυσίδα cake shop στην Αθήνα στα εξίσου επιτυχημένα ζαχαροπλαστεία στο Covent Garden και το South Kensington στο Λονδίνο. Πείτε μας τη «συνταγή» της επιτυχίας!

Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή τη συνέντευξη με κάτι πιο ανάλαφρο και γλυκό, αλλά πίσω από κάθε τι επιτυχημένο ή κάτι που λάμπει, υπάρχει πολλή κούραση, πολλά λάθη και συνεχής προσπάθεια. Νομίζω η συνταγή είναι να μη σταματάς ποτέ να πιστεύεις στο όνειρο, να στέκεσαι πάλι στα πόδια σου όσα εμπόδια κι αν συναντήσεις.

Συγγραφή βιβλίου και δημιουργία γλυκού: Υπάρχουν κοινά;

Για έμενα ήταν ένας πολύ εμπνευσμένος συνδυασμός! Ναι μοιάζει, όταν θες να δημιουργήσεις κάτι που θα φέρει χαμόγελα. Απλά με το γλυκό είναι πιο εύκολο, ξεκινάς με μία συνταγή, κάποια πρώτα βήματα υπάρχουν. Με το βιβλίο ξεκινάς μόνο με τη φαντασία σου, αλλά αυτό είναι και η πραγματική ελευθερία. Στο βιβλίο ακουμπάς την ψυχή σου, ακολουθείς δρόμους που δεν τους έχεις περπατήσει ξανά.

Φανταζόμαστε ότι γράφατε για την Μόλλυ ανάμεσα σε χρωματιστές ζαχαρόπαστες, άχνη ζάχαρη και αρώματα σοκολάτας, σωστά;

Μακάρι να ήταν έτσι. Η Μόλλυ, κατά ένα μεγάλο μέρος γράφτηκε στο μετρό, στην κάπως μακρινή διαδρομή από και προς το ζαχαροπλαστείο. Λόγω έλλειψης χρόνου περισσότερο. Όμως σίγουρα εμπνεύστηκε από χρωματιστές ζαχαρόπαστες και αρώματα γλυκών!

boom-molly rose

Το ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ έγινε γνωστό, όχι τόσο για τη γεύση των γλυκών, αλλά για το αίσθημα χαράς που είχαν οι πελάτες αφήνοντάς το. Να υποθέσουμε ότι αυτό είναι βιωματική εμπειρία; Τι κάνει τους επισκέπτες στα καταστήματά σας χαρούμενους;

Ό,τι κάνει όλους μας χαρούμενους, όταν νιώθουμε ότι μας φροντίζουν. Το γλυκό είναι πολύ παραπάνω από κάτι που μπορούμε να το φάμε. Το γλυκό είναι παρηγοριά, ανάμνηση, χάδι. Πιστεύω ότι είναι πάντα  συνδεδεμένο με την παιδική ηλικία. Είναι κάτι που μας «καλοπιάνει», κάτι που μας ηρεμεί. Το πιο όμορφο σχόλιο που έχω ακούσει από πελάτη για το πρώτο μας μαγαζί ήταν ότι έμοιαζε να είναι φτιαγμένο από ανθρώπους που μεγάλωσαν παιδιά.

Ποια συνταγή της Μόλλυ Ρόουζ πρέπει να δοκιμάσουμε σήμερα κιόλας;

Ρωτάτε τώρα μια μαμά, να σας πει ποιο παιδί της αγαπάει περισσότερο! Μου είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω. Είναι και θέμα διάθεσης. Να σήμερα που βρέχει, ευχαρίστως θα έφτιαχνα τα ψωμάκια της Μις Μπότανυ. Αν ήθελα να ζητήσω μία χάρη από τα αγόρια μου, μάλλον θα τους ετοίμαζα ένα μπανάνα bread. Στο βιβλίο, έχει πολλές ιδέες ανάλογες με τις εποχές, τις διαθέσεις,  ή τις…σκοπιμότητες μας.

Ποια χαρακτηριστικά της Μόλλυ Ρόουζ εντοπίζετε και στην Πόλλυ Αντωνιάδη;

Αγαπάμε και οι δύο τη ζαχαροπλαστική και το ρομαντικό, φιλόξενο μαγαζάκι που κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Επίσης, είχαμε και οι δύο ένα μεγάλο όνειρο που έγινε αληθινό και γιατί πιστέψαμε στον εαυτό μας αλλά και γιατί δουλέψαμε για αυτό. Μας αρέσει όταν  ακούμε τα προβλήματα των φίλων μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε. Ακόμη, αγαπάμε πολύ τη φύση και τις  λεβάντες! Με αυτές φτιάχνουμε κι ένα από τα πιο αγαπημένα κέικ του ζαχαροπλαστείου!

boom-molly rose

 

Δεν υπάρχει παιδί που δεν λατρεύει τα γλυκά και ενήλικας που δεν γυρνά στην παιδική του ηλικία τρώγοντας το αγαπημένο του γλυκό! Ποιο γλυκό σας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο;

Σίγουρα, τα μελομακάρονα! Είναι τα παιδικά μου Χριστούγεννα και η ανάμνηση της γιαγιάς μου της Καλλιόπης. Έτσι, η ίδια συνταγή πέρασε μέσα στον χρόνο και έγιναν η αγαπημένη γεύση και της δικής μου οικογένειας. Πιστεύω πως τα μελομακάρονα είναι γενικά ένα βαθιά συναισθηματικό γλυκό για όλους τους Έλληνες. Πόσο θυμώνω όταν τα βουτάνε στη σοκολάτα! Είναι σαν να κλειδώνεις τα αρώματα και τις αναμνήσεις τους.

Ποια είναι η πιο «γλυκιά» ανάμνηση που έχετε;

Το οικογενειακό μας σπίτι, στολισμένο για τα Χριστούγεννα και το συναίσθημα της ολοκλήρωσης του ονείρου, όταν είχαν γεμίσει και τα δύο παιδικά δωμάτια με φωνούλες.

Ξεχωρίστε  3 «υλικά» για μια χαρούμενη ζωή…

  • Δημιουργικότητα, δηλαδή «ένας στόχος την ημέρα…την λύπη την κάνει πέρα»!
  • Θάρρος, να μην διστάζουμε να ψάχνουμε αυτό που θα  μας κάνει πραγματικά χαρούμενους. Δεν υπάρχουν εμπόδια μεγαλύτερα από αυτά που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.
  • Αγάπη, για να γλυκαίνουμε μέσα μας.

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό όταν ψήνετε το αγαπημένο σας κέικ;

Το αγαπημένο μας κέικ στο σπίτι είναι το βασικό αμερικάνικο με βανίλια. Μου θυμίζει πάντα τα πρώτα κέικ που φτιάχναμε με τα παιδιά. Αγαπημένες στιγμές μαζί τους και τσακωμούς, για το ποιος θα πάρει με το κουτάλι τη γέμιση από το μπολ.

Πόσα γλυκά τρώτε την εβδομάδα;

Σπάνια θα φάω ένα ολόκληρο γλυκό. Όμως, τρώω αρκετές μπουκίτσες δοκιμάζοντας τα γλυκά στο μαγαζί. Ευτυχώς, δεν τρώω ποσότητα γλυκού, διαφορετικά θα είχα θέμα με τόσους πειρασμούς γύρω!

Αν το βιβλίο σας ήταν γλυκό, ποια θα ήταν τα συστατικά του;

  • 250 γραμμάρια μαγείας
  • 250 γραμμάρια ρομαντισμού
  • 300 γραμμάρια φιλίας και συμπαράστασης
  • 1 κιλό εμπιστοσύνη στον εαυτό μας για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά ελεύθερης βοσκής και ελευθερία γενικότερα
  • 2 κουταλάκια άρωμα εξοχής
  • 1 κουταλάκι γλυκού dreaming powder
  • 5 όμορφες σκέψεις  για γαρνίρισμα
  • Νεραϊδόσκονη για πασπάλισμα

    boom-molly rose

“Το φανταστικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ”

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, αλλά μπορείτε να το παραγγείλετε και μέσω email στο molly@mollyrosebakery.co.uk!

Ακολουθήστε τη Μόλλυ Ρόουζ στα social media:

Facebook: Molly Rose Fairytale

Instagram: @molly_rose_fairytale

BOOM Plus Info: Σε αυτό το βιβλίο σε εικονογράφηση της Ιουστίνης Γιαννακοπούλου, θα βρείτε 12 παραμύθια που συνοδεύονται από συνταγές και δημιουργικές ιδέες για όλες τις εποχές του χρόνου! Είναι οι γλυκές ιστορίες που ξετυλίχθηκαν στο μαγικό ζαχαροπλαστείο της Μόλλυ Ρόουζ, όπως μεταφέρθηκαν στον χρόνο μέσα από τις υπέροχες μυρωδιές των αμέτρητων κέικ που ψήθηκαν στους φούρνους του και στα χαμόγελα των παιδιών που δοκίμασαν τις λιχουδιές του!